1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מעמול חם חם מהתנור....

25/09/2012

כמו שכבר סיפרתי אימי ז''ל נהגה להכין את עוגיות המעמול לראש השנה ויום כיפור במיוחד לשבירת הצום ככה פותחים שנה חדשה,

זכור לי טעם גן עדן בצק דק מעט ''חולי ''אני לא מצליחה לתאר את המרקם, נימוח ועדין,והמילוי של תמרים ואגוזים בנדיבות ,העוגיות

היו שמורות בקופסת פח כמו אוצר .לצערי לא לקחתי מאימי את המתכון ושנים ניסיתי מתכונים שונים אבל

הטעם אף פעם לא היה זהה ,עד שנתקלתי במתכון של פנינה קדם ניסיתי טעמתי ,ודמעתי ,אותו מרקם אותו

הטעם .מאז כבר שנים כמה ימים לפני כיפור שאני מכינה את המתכון הזה וההתרגשות גדולה,תודה רבה לפנינה

שהחזירה לי טעמיי ילדות .

מצרכים :
1 ק"ג קמח
2 כוסות סולת
2 מרגרינה
 1כוס שמן
1 אבקת אפייה
1 ו-1/3 כוסות מים

מצרכים למילוי :

 חבילה תמרים בוואקום

100 גרם אגוזים קצוצים

כפית קינמון

אפשר להשתמש גם בממרח תמרים

אפשרות שנייה
אגוזים טחונים גס קוקוס קינמון וסוכר,

אופן ההכנה :
ללהכניס את כל המצרכים לקערה ללוש עם וו גיטרה לבצק

רך ואחיד ,לחלק את הבצק לכדורים למלא במילוי הרצוי,
לצבוט בצובטן לקבלת צורה יפה

לאפות עד שהקצוות זהובים בחום בינוני גבוה

אחרי שהעוגיות מתקררות לטבול או לפזר אבל לא מעט אבקת סוכר

ממתינים להכנס לתנור...

בתום האפיה עם אבקת סוכר

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת