66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קיש קישואים

קיש קישואים

מאפה נפלא שמצאתי בבלוג "אז מה אתם עושים כל היום בבית" אפיתי אותו כמה פעמים כבר בסיגנונות שונים פשוט מאפה נפלא. אני הולכת להכין אותו למוצאי כיפור.

במקור הבצק פריך אני שיניתי לבצק שמרים. במקור מכיל כמה סוגי גבינות קשות שאני לא אוהבת אני השתמשתי בגבינת חמד 5% וגבינה  צהובה מגורדת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך לקיש:

לבצק ל3 קישים

500 גרם קמח

כפית מלח

כף סוכר

50 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס חלב

כפית גדושה שמרים יבשים

1 ביצה

למילוי:

3 קישואים פרוסים לעובי של חצי ס"מ.

כוס גבינה צהובה מגורדת

1 חבילת גבינת חמד 5%.

1 חבילת עלי סלק הירוק בלבד מושרים במים רותחים וסחוטים.

4 כפות עישבי  תיבול  = פיטרוזיליה קצוצה +בזיליקום קצוץ + 3 שיני שום כתושות + שמן זית

למריחה על הבצק

ביצה טרופה במעט מים

שומשום

 הכנת הבצק :

לשים בקערת המיקסר את כל החומרים וללוש בצק רך ונעים אך לא דביק.

לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.

 הכנת המילוי :

את הקישואים אפשר להכין בכמה דרכים:

אני הכנתי כך:  פרסתי את הקישואים המלחתי קלות והכנסתי לטוסטר לכמה דקות.עד לריכוך קל.

אפשר לטגן בשמן ולשים במסננת להגרת הנוזלים.

אפשר באפיה

ואפשר לשים במסננת להמליח קלות .ואחר כך לנגבם היטב.

לקצוץ את עלי הסלק ולשפוך עליהם מים רותחים לכמה דקות. לשים במסננת להגרת הנוזלים.

 להכנת המאפה:

להוציא מהמקרר את הבצק לחלק לשלושה כדורים.

לרדד מכל כדור עיגול בקוטר של 30 ס"מ

למרוח עליו עשבי תיבול.

לשים את גבינת החמד.להשאיר שוליים לסגירת הבצק.

על הגבינה הלבנה לשים את חלק מעלי הסלק .

על עלי הסלק לפזר חלק מהגבינה הצהובה.

לשים את הקישואים חופפים אחד על השני .

לסגור את הבצק עם השוליים שהשארנו.

למרוח בביצה ולפזר שומשום

להכין תבנית מרופדת בניר אפיה.

לאפות ב175 מעלות כ25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

 הערות 

את המאפה הכנתי כבר כמה פעמים הוא פשוט נפלא.

הכנתי עם תוספת של בטטות וגם תוספת דלעת ,תוספת פיטריות תוספת פלפלים .

ותמיד על כל התוספות את הקישואים.

אז כמו שתמיד אני אומרת תתפרעו.                                                 

ושיהיה לכם בהצלחה.

גמר חתימה טובה .

שלכם מכל ה

טובה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת