33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

חלת דבש מקמח מלא

ראש השנה אמנם עבר, אבל חלת דבש מקמח מלא שכזו מתאימה לי יופי לסופ"ש הזה 

מדובר במתכון של שירלי נמש ששינתי מעט בשנה שעברה  

 

אלו המצרכים שהשתמשתי בהם הפעם (מתקבלות שתי חלות יפות!):

קילו קמח מלא

1 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס דבש

שתי כוסות מים פושרים

 לציפוי וקישוט לאחר האפייה - כף דבש מהולה בשתי כפות מים רותחים, שקדים קלופים.

 

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מניחים את הקמח, עושים גומה ומוסיפים את השמרים.

בקערונת אחרת שמים את החומרים "הרטובים" - המים, הדבש והשמן, מערבבים ומוסיפים את הביצה.

לבסוף מוסיפים את המלח.

לשתי עד למצב שבו התקבל בצק נוח ונעים למגע והנחתי להתפחה ראשונה.

 

 

השנה ראיתי ששירלי נמש קלעה חלה בצורה עגולה שאותה למדה מפנינה קדם (האחת והיחידה ) ואחרי שאזרתי אומץ החלטתי לקלוע גם אני באותה צורה עגולה ומיוחדת!

את ההסבר לקליעה המיוחדת ניתן לראות באתר של שירלי נמש. מדובר בקליעת שתי וערב - בכלל לא מסובך בהתאם להנחיות והתמונות של שירלי נמש, תעקבו צעד-צעד ותקבלו תוצאה יפה!

 

 

לאפות בחום של 180° צלסיוס כארבעים דקות.

אחרי האפייה הכנתי את הציפוי על ידי ערבוב של הדבש והמים.

השתמשתי במברשת סיליקון כדי לצפות את החלה, קישטתי בשקדים קלופים כי היה לי סוג של "מתיחה" :D מסקנה: להמתין בסבלנות בהתפחה השנייה!  next time...

 

 

לבריאות, בתיאבון ובשורות טובות! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת