55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

בבקה שוקולד

אני אוהבת לאפות ועוד יותר את ריח עוגות השמרים המתפשט בבית במהלך האפייה. 

עוגות שמרים הן כר נרחב לצורות וטעמים שונים. 

הפעם החלטתי להכין את עוגת הבבקה של פנינה קדם 

 



בבקה שוקולד -פנינה קדם 

כוס חלב (להרתיח ולכבות את הגז) ולהוסיף
200
גרם חמאה רכה

בקערת המיקסר

4 כוסות קמח


1/3
כפית מלח


1/2
כוס סוכר


 2
כפיות שמרים יבשים

 2  ביצים

 תערובת החלב והחמאה


ללוש במיקסר לבצק ותוך כדי להוסיף עוד כוס אחת של קמח

להתפיח עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר)

להכין את הקרם:


200
 גרם חמאה
 100
גרם שוקולד מריר להמיס יחד
להוסיף 4 כפות אבקת קקאו
1/2
כוס סוכר
2
סוכר וניל
1/2
כפית קינמון

אחרי שהבצק תפח,לחלק אותו ל- 2 לרדד לעלה די דק ולמרוח על כל עלה מחצית מכמות הקרם

כעת לגלגל לרולדהוליצור מ-2 הרולדות בורג לסדר בתבנית עם חור להתפיח עוד כ-20 דקות ואז למרוח חלמון.(אני הכנתי בסיר פלא)

להכניס לתנור בחום של 180 ל-25 דקות ואז פני העוגה מתחילים להשחים, לכסות בנייר כסף  ולאפות עוד כ-55 דקות. להוציא מהתבנית ולהפוךלהניח על צלחת הגשה ולפזר אבקת סוכר




אחחחח, הריח ......

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת