66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

שומשום

שומשום

המתכון של השומשום  מוקדש באהבה לחברתי מירי עדה עמרני. 

בעבודה ביקשו ממני להכין את השומשום לידידים .הכנתי ושמחתי שאוכל לצלם ולהראות לכם שלב שלב בהכנה .

ממתק שלא יביש אתכם בשולחן החג. לא קשה להכנה (רק צריך קצת זריזות) לא שובר שיניים ,לא מוציא כתרים  וגם לא מתוק מאוד. בקיצור אחרי שתנגסו בו לא תזדקקו לרופא שיניים ;).

בזמן הכנת ממתק השומשום לא עונים לפלפון ולא לטלפון ולא לנקישות בדלת. הטוב ביותר בלילה כשהילדים ישנים את שנת הלוחם...להכין את הממתק הטעים הזה.

   

 

 

 

 

 

 

 

הדבש והסוכר נמסים                                                                           השומשום מתערבב עם הדבש והסוכר

   

 

 

 

 

 

 

 

השומשום מעורבב עם הדבש והסוכר

                                                                                                              כך צריך להיות צבעו של השומשום

                  

 

 

 

 

 

 

 

המגש והמערוך משומנים                                                          

                                                                                                                     השומשום מוכן למגש

       



 

 

 

 

 

מרדדים את השומשום עם המערוך                                                       חותכים למרובעים או למעוינים

        

 

 

 

 

 

 

                            מוגש באהבה

השומשום מתקרר

 

למתכון:

מה צריך :

כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.

1 כף סוכר 

1 כף  דבש

אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.

          הכלים הנחוצים :

לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק

סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )

מערוך משומן היטב בשמן 

סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.

 אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...

קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.

בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב  עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.

להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .

כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)

כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו  את שאריות השומשום עם הסכין.

התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים. 

 זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.

סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.

המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך. 

הניחו לקירור טוב.

לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.

בהצלחה

נשאר פשוט לנשנש 

רגע רגע אחד אחדדד ;)

הכל שלכם :P :P

שלכם מכל ה

בברכת חג שמח.

טובה                                                

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת