66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

ריבת אתרוגים

ריבת אתרוגים

הנה מתקרב אלינו חג סוכות, שתי פסיעות מביתי יש לנו את שוק 4 המינים .שעה לפני כניסת החג מפקירים המוכרים את האתרוגים שנשארים להם. בתנאי שאתה לא לוקח אותם למכירה.מי מהילדים או הנכדים שמתארחים אצלי מביאים לי כמיות של אתרוגים. כמובן שאני מחלקת לאנשים שרוצים להכין ריבות, וחלק מהם אני מכינה ריבה בבית.ואם לא דיי בזה בסיומו של חג הסוכות  מביאים לי מהכותל אתרוגים שברכו עליהם, וגם מהם אני מכינה ריבה ומחלקת לכל דכפין אומרים שיש סגולה לאשה הרה ,או למינקת לאכול ממנה .

לפני שאני נותנת את המתכון עלי להזהיר אתכם שמרקחת האתרוגים

יוצאת קצת מרירה .ולא משנה כמה סוכר תשימו.אני אוהבת מאוד את המרירות העדינה שנותרת בה.את הקליפה של האתרוגים אל תזרקו שימו בצלחת ותראו איזה ריח מדהים יש לכם בבית. גם את הגרעינים של האתרוג לא לזרוק ,נשים חלק מהם במרקחת מפני שיש בהם הרבה פקטין,והם החומר המשמר של המרקחת..עוד פרט קטן שנזכרתי בו קצת יותר עבודה להכין את המרקחת אבל שווה המאמץ. בואו נתחיל את העבודה....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוצאת הגרעינים מהאתרוג.

 

מה צריך:

1 קילו אתרוג( נטו ) קלוף ונקי מגרעינים חתוך לקוביות או לרצועות .

800 גרם סוכר

1 כוס מיץ תפוזים טבעי.

גרגרי הל - מקל קינמון.- מסמרי ציפורן.

אופן ההכנה :

לקלוף את הקליפה הירוקה או הצהובה של  האתרוג.

לרוקן את  הגרעינים (לשמור חלק מהגרעינים לבישול הריבה)

לחתוך לרצועות או קוביות.

 לשקול את הפרי .

להכניס את האתרוגים לסיר עם מים להביא לרתיחה כ3 דקות לכבות את הלהבה.ולשפוך את המים.

לחזור על הפעולה 3 פעמים.

לשים במסננת להגרת הנוזלים.

לשים בסיר את מיץ התפוזים והסוכר ולהמיס את הסוכר על להבה נמוכה. 

כשהסוכר נמס להוסיף את  האתרוגים (והגרעינים בשקית בד קטנה ) להוסיף את הטעם שבחרתם הל או ציפורן או מקל קינמון.

לבשל על אש נמוכה מידי פעם לערבב בעדינות.

אני מבשלת את האתרוגים על להבה נמוכה על תחתית כמה שעות עד שהאתרוג מקבל  צבע שחום. ואז הריבה יוצאת כמו מרמלדה

 

בישול רגיל  עד שהאתרוג מקבל צבע שקוף. והנוזל מסמיך . 

לצנן ולשמור במקרר.

ואם נשאר לכם אתרוג קטן תקנו  50 גרם  מסמרי ציפורן ותתקעו אותם צפוף באתרוג.יהיה לכם בשמים למוצאי שבת אם נתקעתם בלי בשמים (שומרים בצנצנת אטומה) יש לי אתרוג כזה כבר 20 שנה.

בהצלחה 

שלכם מכל ה 

טובה                                                                          

בברכת גמר חתימה טובה וחג שמח לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת