88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת מרציפן

עוגת מרציפן  בתבנית  קפיץ  עגולה 20 - 22  מרופדת בנייר אפיה. עוגה קטנה עם טעם גדול...

הבצק  הפריך בתחתית, על בסיס חמאה.

ציפוי השוקולד בתוספת שלי - מאוד משדרג ומוסיף למראה ולטעם.

 חומרים לבצק:

1 כוס קמח

60 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות מים קרים מאוד

למילית:

1/3 כוס שקדים טחונים

1/4 כוס אבקת סוכר,

100 גר' מרציפן,

100 גר' חמאה,

2 ביצים טרופות קלות במזלג,

2/3 כוס קמח רגיל,

1/2 כפית אבקת אפיה ,

 למריחה על הבצק לאחר קירור

1/2 כוס ריבת מישמש חלקה מומסת קלות  בכלי עם מים חמים, או במיקרו.

לפני אפיה למרוח, 

ב 1 חלמון (צהוב )  +  כף מים = לא כל הכמות רק כמה שצריך למריחת כל הבצק פעם אחת מלמעלה

 לזריה (לפני אפיה):

1/4 כוס שבבי שקדים,

* למראה יותר  אלגנטי  ועשיר, מרחתי בגנאש שוקולד לאחר האפיה,

**את השקדים אפשר לקלות מעט  במחבת ללא שמן,   ולפזר מעל קרם השוקולד 

הכנה: 

לחמם תנור ל- 180 מעלות

לרפד תבנית קפיצית  עגולה מס' 20-22 בנייר אפיה משומן קלות.

לבצק:

לערבב קמח וחתיכות חמאה, עד קבלת תערובת פירורית.  להוסיף סוכר.

להוסיף מים קרים,  באיטיות, עד לקבלת בצק חלק.

לרדד עלה בגודל התבנית + שוליים בגובה 11/2 - 2 ס"מ

להניח בתבנית  לדקור במזלג את פני הבצק ולקרר  במקרר כמחצית השעה .

לאפות 20 דקות עד הזהבה קלה.

לצנן.

למילית:

לטחון  יחד במעבד מזון  אבקת סוכר ושקדים לפירורים גסים

לערבב ידנית  או במעבד מזון, מרציפן  חמאה ותערובת שקדים וסוכר שנטחנו קודם לכן  עד לקבלת תערובת קרמית

 להוסיף בהדרגה שתי ביצים טרופות במזלג

לקפל פנימה קמח + אבקת אפיה.

הרכבה:

להוציא את הבצק מהמקרר,

למרוח את הריבה המומסת

לצקת מעל מילית השקדים, לישר.

למרוח מעל  הבצק, רק כמה שנחוץ, חלמון טרוף + מים,

*אם מחליטים לא לשים ציפוי שוקולד, יש לפזר עתה את שבבי השקדים. (בכל מקרה זה רק מוסיף, גם מתחת לשוקולד זה בסדר).

לאפות כ- 30 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב שחום

לצנן על רשת.

**אם מחליטים לצפות בגנאש שוקולד לאחר אפיה, מורחים אותו  חם, כשהעוגה קרה. ומפזרים את שבבי השקדים מעל.

 לציפוי גנאש שוקולד:

1/4 כוס שמנת מתוקה 38%  או  1/4 כוס חלב

1 ח' שוקולד מריר שבור לקוביות

לחמם יחד במיקרו עד להמסה ולקבלת קרם חלק,

     להוסיף  מיד 20 גר' חמאה לערבב עד המסה מלאה. לצקת  על העוגה  בעוד הקרם חם, למרוח בעזרת כף בצורה שווה.      למרוח בעודו חם על העוגה הקרה 

*הקרדיט  כולו מגיע לחנית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת