00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מטבוחה

 

 

 

 

 

 

מטבוחה או שמכינים מהרבה עגבניות או שלא מכינים בכלל. כיוון  שהבישול ארוך, והגז עולה ממילא, אז אם כבר אז כבר. כך אמרה לי בעלת הבסטה בשוק, שהיא טריפוליטאית, והחלה להתווכח עם לקוחה מרוקאית, כשכל אחת טוענת לכתר. אני מכינה ככה, ואצלינו זה ככה, וככה כמובן יותר טוב, ואני מתפוצה של עדות אשכנז בכלל, רק ביקשתי להכניס אלמנט של פיקנטיות וחרפרפות לשולחן החג, שכן במשפחתי יש קיבוץ גלויות  מוצלח, וכולנו אוהבים חריף מי פחות ומי יותר. החלטתי לקחת את עצות שתיהן, ולהכין מטבוחה  לכל העדות

ועוד טיפטפה לי הבסטיונרית, שזה בסיס מצויין לשקשוקה, כשבא לך, את שולפת מהצנצנצת, שמה במחבת עם ביצים והרי לך  ארוחה...

נו טוב, בודאי אפשר להוסיף  מטבוחה לעוד כמה מאכלים, ולשים על יד כל אוכל בצלחת. אז הכינותיה!

 

 

 

בוחרים עגבניות יפות ובשלות מסמנים איקס מעל ומתחת לכל עגבניה כך בכל הכמות.

לחלוט את העגבניות במים רותחים כשלוש דקות

 

לסנן את הנוזלים ולצנן את העגבניות לקראת הקילוף.

הקליפה נפרדת ומוסרת בקלות אפשר להיעזר בסכין מתאים

פשוט מושכים 

  

לנקות כל עגבניה מהגבעול הירוק  לחתוך לקוביות ולשים בקערה.

 

לקלף ראשי שום ולנקות את הפילפלים החריפים מגבעול וגרעינים (זה חריף!)

 

לשים הפילפלים במג'ימיקס לקצוץ היטב

 

לטגן בשמן את הפלפלים הקצוצים ולערבב מדי פעם

לקצוץ במג'ימיקס את שיני השום

 

להוסיף למחבת את העגבניות החתוכות + השום הקצוץ לערבב

 

למעוך מדי פעם במועך

 

להוסיף פפריקה מתוקה לצבע יפה

לערבב , למעוך מדי פעם ולבשל עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים.

כשמתקרר, להעביר לצנצנת, לסגור במכסה תואם. לשמור במקרר

 

 

 

 

מטבוחה כתוספת פיקנטית לארוחה.

חומרים:

2  ק"ג עגבניות  לפחות. אדומות ובשלות.

2 ראשי שום גדולים לפרק לשיניים ולקלף,

1/2  כוס שמן קנולה,

מלח לטעם,

כף פפריקה מתוקה,

1 פלפל אדום רגיל או שושקה( פלפל  אדום ארוך מתוק)

 חותכים לקוביות את הפלפל שושקה/או  פלפל אחר אדום  לקוביות (אפשר לקצוץ במג'ימיקס),

 קולפים את שיני השום, מועכים (אפשר לקצוץ במג'ימיקס) אל  קערת העגבניות

 2-3  פלפלים חריפים טריים .לחצות, לנקות מגרעינים, לחתוך לקוביות קטנות, (או לקצוץ במג'מיקס = פחות דמעות) 

1 כף פפריקה אדומה (לא חריפה!)

(לעבוד עם כפפות, לא לגעת בעיניים, ועכשיו לא מצחיק, שימו חיתול רטוב וסחוט על האף  והפה למניעת צריבה, כי מי שרגיש לחריף  מהסוג הזה, כמוני, יתחיל מיד לקבל תופעות דמע והתעטשות חריפה, אפשר לפתוח ברז עד מחר...)

אופן הכנה:

לסמן על בטן העגבניה איקס, לא עמוק מדי .

להרתיח מים בסיר עמוק ולהכניס/ לחלוט  את העגבניות

להרתיח פעם אחת ולתת להן לעמוד כך כחמש דקות. לשפוך את המים.

 משלב  זה הקליפה תתקלף בקלות, להיזהר זה חם. לקלף מהצד שסימנו באיקס.

להניח בצד עד  שכל העגבניות יתקררו  דיין כדי לחתוך אותן  לקוביות  על קרש חיתוך.

לחתוך כל עגבניה לחצי, להוריד את החלק  שהיה מחובר  אליו הגבעול.

לחתוך לקוביות ולאסוף אותן לקערה.

 קולפים את שיני השום, מועכים אל  קערת העגבניות

מחממים במחבת או בסיר רחב ושטוח את השמן

מתחילים מטיגון שני סוגי  קוביות הפלפלים, על אש קטנה, עד לריכוך.

מוסיפים את  קוביות העגבניות + השום הכתוש, מערבבים פנימה מלח, ומתחילים לבשל על אש נמוכה.

מדי פעם לערבב, ולמעוך עם מועך פירה ידני,  את  כל התכולה . 

*בתחילה יהיו המון נוזלים שאמורים להתאדות ועל כן משך הבישול הארוך.

,

* אם חסר לכם יותר צבע אדום, הוסיפו לקראת סיום מעט פפריקה מתוקה, וטעמו אם יש צורך להוסיף מלח. כאשר תגיעו למרקם ולסמיכות הרצויה כבו אש. קררו את המטבוחה, העבירו בצנצנת סגורה, למקרר. והכניסו טעם פיקנטי  לצלחת האוכל שלכם.

 

טיפ.: כדי לחסוך  לעצמי הרבה דמעות, קצצתי את הפלפלים החריפים במג'ימיקס .

כמו כן אפשר לקצוץ  במג'ימיקס את השום,  ואת הפלפל האדום,  ולהמשיך לפי המתכון.

הכנות מראש שאין לזלזל בהן, גרדו באף או מאחורי האוזן לפני שאתם מטפלים בפלפלים כי אחר כך זה מבכי מאוד.  אם שכחתם תמרחו אלווורה ישר מהמקרר זה מקל ומרגיע. ותזכרו חיתול או מגבת  רטובה על הפה והאף, לקשור מאחור ולא לגעת  בידיים עד שמסיימים.  מאוד עוזר!!! 

 

בתיאבון

   כאשר תגיעו לסמיכות ולמרקם המבוקש, קררו את הירקות, העבירככאםכאכאש

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת