11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בלינצ`ס ממולא כבד

 

 

 

 התוצאה הסופית  טעימה ויפה

 

חומרים:

המתכון במקור של ביג ג'ק

ניסיתי אותו לראשונה בערב חג זה ואני מכבדת גם אתכם.  לאחר  שמיעת מצמווצי השפתיים של הסועדים.

הצלחה מסחררת.

 בלינצ'ס:

אפשר לקנות בלינצ'ס קפואים של מעדנות, כ- 20 בחבילה.

או להכין לבד, מה שעשיתי אני. והם מצויינים. הכינותי יום קודם .

ערמתי אותם על צלחת שטוחה עם דף נייר מגבת לספיגת עודף שומנים. , כשהתקררו כיסיתי אותם בניילון נצמד.

ועד למחרת הם  נחו במקרר מכוסים.

חומרים לבלינצ'ס =  כ-  20 יחידות .

4 ביצים = M

2 כוסות קמח,

 3 כוסות מים,

שלוק  ארוך שמן קנולה

קורט מלח דק.

אופן הכנה:

בקערת המיקסר, ובעזרת המקצף מקציפים ביצים + מים + קורט מלח+ שמן + קמח. זה מקציף מאוד בהתחלה, ואחר כך שוקע. כך צריך להיות.

לכסות הקערה בצלחת שטוחה או ניילון נצמד, ולתת לעיסה להגיע למרקם הרצוי  תוך מנוחה של כשעה. גם טיפה יותר לא אסון.

לוקחים מחבת טפלון שטוחה, כדאי את אלה המיוחדים לבלינצ'ס, פשוטים וזולים ומאוד קל להכין בהם ,  כי העלים אינם נדבקים ו/ או נקרעים  וקל להפוך בעזרת כף פלסטיק. שלא ישרט  ציפוי הטפלון.

 

אופן הכנת הבלינצס :

מחממים מעט שמן במחבת, דואגים למרוח גם את השוליים. מחממים על אש קטנה.

בצד מכינים כוס עם כ- 1/4 כוס שמן קנולה ומברשת סיליקון,

 

המברשת טבולה בשמן בכוס, לפני המריחה לנגב את עודף השמן  כנגד דופן הכוס 

 

מריחת המחבת במעט שמן

בעזרת מצקת לוקחים כמות של כ  - 1/2 כוס מהעיסה  יוצקים למרכז המחבת ומטים אותו לכל הכיוונים שהעיסה תתפשט על  כל שטח הפנים שלו בצורה עגולה ויפה. אם נוצרים חורים קטנים, לטפטף לסגירתם עם טיפות מהעיסה .

יוצקים מהעיסה לאמצע המחבת ומטים לכל הכיוונים

 בהמשך התאימו את כמות העיסה שאתם נוטלים במצקת לכמות הרצויה לגודל המתאים לכם והמשיכו כך...

כאשר פני הבלינצס  במחבת חלקים ואינם נוזליים עוד, משחררים עם כף הטפלון מהפינות, ומרימים (כמו חביתה) והופכים.

 

מרימים והופכים בזהירות שלא יקרע

מכיוון שהבלינצ'ס האלה על בסיס מים הם לא משחימים,  ורק מעט מזהיבים. את הצבע הזהוב  יותר, הם יקבלו אחר כך בתנור. לא לדאוג.

כאשר שני הצדדים מוכנים, להוציא על צלחת שטוחה מרופדת בניייר מגבת.

מורחים קלות  את המחבת במעט שמן עם המברשת שבכוס,  וממשיכים במלאכת הטיגון. עד לסיום

מתקבלות  כ- 20 יחידות.

  מילית כבד:  

7 כבדי עוף יפים ללא טכול וללא לבבות ונקיים ממרה ירוקה,  שרויים חצי שעה במים.  לסנן.

2 תפוחי אדמה גדולים. מבושלים  בקליפה במי מלח, עד שקיסם ננעץ בקלות. להמנע  מבישול יתר.  לקרר. (אפשר יום קודם).

2 בצלים לבנים חתוכים לחצי ופרוסים לרצועות.

2 כפות צנוברים,

2 כפות  שבבי שקדים  מולבנים, 

חופן פטרוזיליה טריה קצוצה דק,

1כפית כמון,

1 כפית תבלין שוארמה,

פלפל שחור גרוס,

מלח,

שמן קנולה,

ביצה טרופה להברשה,

קצח / שומשום לזריה מעל.

אני הוספתי פלפל אדום חתוך לרצועות, גם יפה למנה, גם טעים.

   הכנת המילית : 

במחבת מחממים שמן קנולה ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הכבדים כשהם חתוכים לשניים.  

* בשלב טיגון הבצל הוספתי רצועות  דקות מפלפל  אדום  אחד,.

מוסיפים את התבלינים, מערבבים מדי פעם, על הכבד להישאר בסיום ורוד בתוכו  ורך.    מכבים אש. ומוסיפים למחבת את יתר החומרים : תפוחי אדמה חתוכים לקוביות צנוברים , שקדים, פטרוזיליה,  מערבבים בעדינות בתנועות קיפול, מעבירים למסננת לסינון נוזלים מיותרים. ומקררים היטב.  במצב הזה שמרתי את כל המילית מיום קודם במקרר.

*למחרת  שפכתי הכל לתוך מסננת עומדת, לסינון עודף הנוזלים.

סינון  מילית הכבדים מהנוזלים -בתוך מסננת

 

* בנוסף חתכתי את הכבדים לחתיכות/ קוביות  קטנות יותר,  ותיקנתי תיבול. 

 ביום  הארוחה, לוקחים עלה בלינצס, שמים  2 כפות  מהמילית, מקפלים פנימה שוליים מימין ומשמאל ומגלגלים לסגירה. מניחים על תבנית משומנת,

 

כשתי כפות מילית על כל עלה

 הבלינצ'ס מסודרים בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה

משיחת הבלינצ'ס לפני האפיה בשמן, כדי שלא ידבקו זה לזה

טורפים  חלמון עם מים ומורחים על הבלינצ'ס לפני הכנסה לתנור.

 

* אני הנחתי בתבנית גליון נייר אפיה.  ממשיכים כך עד סיום המיליתת יצאו 12 בלינצס ממולאים ברוטב הטעים.  מכיוון שהכנתי הכל מראש, הכנסתי את התבנית מכוסה בניילון נצמד למקרר. לפני האפיה, הוצאתי, מרחתי שמן כדי שלא ידבקו זה לזה, בללתי חלמון ( צהוב) עם כף מים מרחתי עם מברשת את הבלינצ'ס, זריתי קצח, ושומשום ואפיתי בתנור מחומם ל - 180 מעלות טורבו כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.  אין צורך יותר - יש לקחת בחשבון שהכל כבר מבושל בפנים.  בתיאבון.

 

*טיפים לסיכום:

כדי להקל על עצמי את ההכנות של ערב החג. הכנתי מראש,  יום קודם את הבלינצ'ס , שמרתי  אותם מכוסים במקרר. לא נדבקו, ולא נקרעו מתכון וותיק שהוכיח עצמו.

גם את המילית כאמור הכנתי מיום קודם. שמרתי במקרר מכוסה.

 את אותם בלינצ'ס אפשר להכין למתכון חלבי, ובמילית גבינות, ואז אני שמה נוזלים ביחס של  1/2 חלב 1/2 מים,  וכף סוכר בעיסה למילית מתוקה, או  מעט מלח למילית  מלוחה.

אצלי היתה כמות של 15 יחידות מוכנות בתבנית.

יצאו  כ- 20 עלים סה"כ. 

הכמות הסופית תלויה בעובי הבלינצ'ס ובקוטר המחבת.  מוטב להכין מעט יותר,  במקרה שנקרע  בזמן המילוי ואפשר להחליף באחר.  

 אותם בלינצ'ס אפשר למלא בפירה,   בתוספת בצל מטוגן פלפל שחור ומלח, וכל  יתר התהליך זהה.

 

 

קישורים נוספים לבלינצ'ס שונים בבלוג שלי:

בלינצ'ס ממולא ריקוטה

בלינצ'ס  גבינה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת