11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לשון

לשון. או שיש לה חסידים, או שיש לה מתנגדים. ממש כמו זרמים ביהדות.

תבחרו את גודל הלשון הרצוי לכם. כי כאן , עליכם לדעת , הגודל דוקא  כן קובע . לשון קטנה =מעט פרוסות, לשון גדולה= יותר פרוסות. משוואה פשוטה. תוסיפו לכך את העובדה שכל בשר מתכווץ קצת בבישול והרי לכם כל מה שצריך לקחת בחשבון, מלבד כמובן הבישול בשלבים, בישול סופי ארוך, וקילוף הלשון -רק בסוף, אבל ממש ממש בסוף, לפני הפריסה.

 

ובבקשה אל תנסו לקלף אותה בכח, לפני שהיא תהיה מוכנה לכך. אל תתענו ואל תפרקו לה את הצורה. בהמשך בהוראות ההפעלה,  אמליץ לכם מה, מתי וכיצד...

עבודה כן, יש. אבל יותר פשוט מלכתוב את ההקדמה הזאת. האמינו לי, לאור נסיוני הרב עם סגנונות  בישול לשון שונים.

הלשון המוכנה  פרוסה על קרש חיתוך

 

חומרים:

1 לשון גדולה, טריה או קפואה.

לתיבול ארבעה ימים מינימום לפני ההכנה:

בקערה להכין תערובת של :

חופן מלא מלח גס, (לא לוותר בשום אופן תפקידו לשמור על הבשר שמחוץ למקפיא. לכל ק"ג  לשון  1 כף מלח גס)

12 שיני שום קלופות ופרוסות,

3-5 עלי דפנה שטופים,

כף זרעי כוסברה,

כף גרגרי פלפל שחור,

כף  זרעי חרדל,

8 גרגרי פלפל אנגלי,(דומיננטי, קצת אפשר לותר),

כפית סוכר,

שלוק נדיב שמן זית.

לערבב הכל יחד, לעסות את הלשון היטב מכל צדדיה. להכניס לקערת פיירקס, לכסות בצלחת הפוכה,  לשים מעל מכסה תואם, באופן שילחץ על הלשון, לספיגה מירבית של חומרי התיבול.

כל יום להפוך לפחות פעמיים שלוש.  מאותה סיבה= לספיגת טעמים.

 לחזור על התהליך בכל הימים עד לבישול הלשון.

יום לפני  ההכנה, בישול ראשוני:

 לשים במסננת מתחת לברז בכיור,  את כל תכולת הפיירקס, לשון ותבלינים שישטפו היטב מהמלח.

 בסיר עמוק להרתיח מים  כדי כיסוי הלשון.

להכניס את הלשון וכל התבלינים השטופים והמסוננים אחרי הכבישה,.

להוסיף לרענון המים 1 בצל פרוס או חתוך לשמיניות,  1גזר פרוס עבה , ולבשל 30 דקות רצוי בסיר לחץ. אם אין אז בסיר רגיל. זהו בישול ראשוני, שאמור להוציא מהלשון את כל עודפי התיבול ששרתה בהם משך ארבעה ימים לפחות. לא מעבר לכך.

בסיום הבישול הראשוני הזה,  מוציאים את הלשון מהסיר, ואת כל היתר  זורקים , לא נזדקק לזה יותר.   שוטפים את הסיר להמשך...

חומרים לבישול הסופי:

שמים בסיר הנקי מים כדי כיסוי הלשון. בסיר לחץ זה מספיק, כי צריך רק שעה וחצי זמן בישול. , בסיר רגיל צריך יותר מים,  כי זמן הבישול מתארך מעבר לשלוש שעות  מכיוון  שהנוזלים מתאדים בחלקם. 

  קודם מוסיפים לסיר עם המים את התבלינים וירקות התיבול.

2 בצלים גדולים   מחולקים לשמיניות,

3 גזרים פרוסים לפרוסות עבות.

עגבניה חתוכה לרבעים,

2-3 עלי דפנה,

1/2 כף זרעי כוסברה,  במחלקת תבלינים,

1/2 כף זרעי חרדל,                "

1/2  כף  גרגרי פלפל שחור,    "

6 גרגרי פלפל אנגלי, (לשיקולכם)  "

1 כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה, 

מי שאוהב - מקל קינמון קטן (לא חייבים),

 להוסיף לסיר צרור עשבי תיבול , קשור בחוט :

2 ענפי תימין,

1 ענף רוזמרין,

1/4 ח' עלי סלרי עלים ,

1/2  ח' פטרוזיליה עלים,

להוסיף לסיר:

1 שורש פטרוזילה מקולף חצוי לשניים,

1/2  ראש סלרי מקולף,

 1 ראש שום  מפורק= שיניים קלופות,

 להניח מעל את הלשון. לכסות את הסיר, ולבשל עד שקיסם ננעץ בקלות. 

*בסיר לחץ ארך לי שעה וחצי.

בסיר רגיל כפול זמן. לפחות שלוש שעות על אש קטנה, לודא שיש די נוזלים, שלא יתאדו בסיר . על כל פנים לבדוק מדי פעם אם רך בעזרת קיסם עץ.

בסיום הבישול:

קילוף הלשון: מוציאים את הלשון לקערת פיירקס או על קרש חיתוך, ומקלפים בקלי קלות את הקליפה. מושכים אותה פשוט ברצועות והיא מתנתקת.  מכסים הקערה עם מכסה תואם, מקררים  ומעבירים למקרר עד למחרת. מה שמאוד מקל על פריסת הלשון לעובי הרצוי. 

  פריסה: למחרת או אחרי  כ- ארבע שעות לפחות במקרר, על קרש חיתוך, פורסים את הלשון לפרוסות דקות, לא דקיקות מדי.  עליהן להתבשל עוד ברוטב.

 

 

הלשון המקולפת,  אחרי בישול  וקירור נפרסת בקלות

הרוטב:

מוציאים את צרור עשבי התיבול הקשור ומשליכים.  הוא  כבר עשה את שלו .

בכיור , מעל קערה גדולה דיה שמים מסננת צפופה. יוצקים את כל תכולת הסיר. נוזלים ותבלינים למסננת,  הכל זה אומר הכל, ומועכים קלות בכף, למעיכה וסחיטה טובה של כל הטעמים  מהירקות והזרעים והגרגרים . בקיצור הכל.

 מה  שלא עבר  במסננת לזרוק.  להחזיר את הרוטב לסיר, לטעום אותו ואם צריך לתקן תיבול עושים זאת עתה.

מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט אבקת מרק, אם רוצים במקום מלח.  להרתיח שוב כחמש דקות.

מרגע זה אפשר להוסיף את פרוסות הלשון  אל סיר הרוטב, בחפיפה ובשכבות , לבשל עד למידת הרכות הרצויה לכם. כ- 20 - 40 דקות.

ניתן להוסיף לתוספת מתיקות:

6 שזיפים יבשים

וגם

6 מישמשים יבשים.

***

 -אני פרסתי את הלשון וסגרתי בפיירקס נפרד ,

הפרדתי את הרוטב המוכן בפיירקס נפרד,

ורק בערב החג לפני הארוחה, ארתיח את הפרוסות בתוך הרוטב. 

***

*את פרוסות הלשון שנותרות מהארוחה אפשר לחמם  בתוך הרוטב בארוחות החג הבאות.

**אם מקפיאים רצוי להקפיא מנה של שלוש פרוסות לשון  לערך, עם רוטב, ולהפשיר ולחמם במיקרו לפי הצורך. כך קל להפריד אותן מבלי שיתפרקו.  בהצלחה ובתיאבון;).

 

 

לפני הארוחה - פרוסות הלשון מתבשלות  ברוטב שלהן עד לריכוך מלא ולספיגת טעמים.

 

 

שנה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת