00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

במטבח עם שפרה

אתר חדש
עוד מתכונים טיפים וטיולים במטבח עם שפרה האתר החדש
http://shifra-l.co.il/

קציצות ברוטב רימונים

21/09/2012

מה מתאים יותר לראש השנה מאשר קציצות ברוטב רימון ??

קיבלנו לחג בקבוקי רוטב רימון ויין רימון מתוק, לא נשתמש בזה ?? כמובן שכן, קיבלנו קציצות פיקנטיות בטעם מתקתק, עם אורז לבן - שילוב מנצח.

בתערובת הקציצות שמתי תערובת של מחית פירה, לא את שבולת השועל הקבועה, הגיוון מוצלח, הקציצות מאד מאד רכות, האם אשתמש בכל פעם ? לא, אבל לשנות מדי פעם  - תמיד טוב.

ובברכת שירבו שנותינו כרימון, שנה טובה.

 

1/2  ק' בשר בקר / הודו טחון

1 בצל נקי,

1/3 חב' עירית / עלים ירוקים בלבד של בצל ירוק

1 תפוח אדמה נקי

1 ביצה

3 שיני שום

חופן פטרוזיליה

מלח, פלפל

מעט בהרת

1/4 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1/2 כוס פתיתי תערובת לפירה / שבולת שועל עדינה

1/4 כוס שמן קנולה

רוטב

1 בצל קצוץ

2 גזרים ביינוניים מגורדים במגרדת גסה

1/2 כפית קנמון

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

1 רסק עגבניות קטן

1/2 כוס  רכז  רימון או כל נוזל אחר של רימון

1/4 כוס יין מתוק של רימון (אם אין ניתן לוותר)

3/4 כוס מים

אופציה - צימוקים / חמוציות

גרגירי רימון

כוסברה קצוצה / פטרוזיליה

סיר רחב ושטוח

 

ההכנה

הקציצות

שימו את הבשר הטחון בקערה, את הבצלים, תפוח האדמה, השום,  לחתוך גס,

לשים במעבד מזון, לרסק לפירורים, להוסיף לבשר יחד עם כל שאר החומרים, ללוש היטב לתערובת אחידה,  לרפד משטח עבודה בנייר אפיה, ליצור קציצות קטנות, להניח אותן על נייר האפיה. בינתיים לחמם בסיר  את השמן, לטגן מעט את הקציצות,  להוציא לכלי עם נייר סופג.

אם יש הרבה שמן בסיר ניפטרים ממנו, להשאיר מעט מאד, להוסיף את הבצל הקצוץ ,

לכסות עם המכסה, לטגן מעט, להוסיף את השום ואת הגזר המגורד, לערבב מעט, להוסיף את כל שאר חומרי הרוטב,

להעביר לרוטב את הקציצות, לבשל 20 ד'.

להגיש עם אורז לבן, לפזר מסביב את גרגירי הרימון,  ואת הצימוקים / חמוציות, לפזר מעל את הכוסברה / פטרוזיליה.

תיהנו גם מהצבעים היפים, בתיאבון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shifil אלא אם צויין אחרת