00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

רולדת עלי פילו ממולאים בבשר טחון - מעולה לאירוח

 

 

 

שנה טובה ומתוקה לכולם, שנת אפייה, שנת בישול, שנה של מעדנים, שנה של אושר ומתכונים.....

 

לראש השנה ,

הכנתי רולדת בשר טחון מעלי בצק פילו,  הרבה חוששים לעבוד עם הבצק הזה וחבל , הבצק נח לעבודה ומתאים למילוי מלוח, מתוק ...

ואפשר ליצור איתו כל רעיון  ולעבוד איתו בכל מיני צורות, מגולגל כרולדה , ממולא כאגרול , בצורת בורקס ועוד....

 

 רצוי לדעת :

אני מאד אוהבת להשתמש בבצק הזה .... יש להקפיד על הוראות  השימוש הרשומות על גב האריזה.

* עלי פילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואחכ לטמפרטורת החדר.

במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ - 6 שעות לפני השימוש.

* על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ,כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

 

                                                     

 

הינה לכם הסדנה להכנת  רולדת עלי פילו ממולאת בבשר טחון :

 

הכנת תערובת הבשר :

טיגון הבצל הקצוץ  והוספת הבשר הטחון  עד להשחמה  , הוספת התיבול ובסוף כוסברה קצוצה

 

עלי פילו מוכנים למילוי:

משמנים קודם שתי עלי פילו ואז ממלאים באמצע הדף בבשר מוכן.

מקפלים / סוגרים  כל קצה ואז מגלגלים לרולדה.

מכינים את הרולדות מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה , מצפים בביצה וזורים שומשום .

 

העלי פילו מוכנים להגשה / אכילה - בתאבון:

 

ותמונה מקרוב :

 


 

להלן המתכון  :

המצרכים:

1 חבילת עלי פילו

שמן לשימון העלים - אפשרי ספריי להתזה או שימון עם מברשת

700 גרם בשר טחון מופשר או טרי

2 בצלים גדולים קצוצים דק

כוסברה קצוצה (לפי הטעם) בערך חצי כוס

תבלין בהרט (או תבלין לקציצות) - לפי הטעם

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

ביצה  לציפוי

ושומשום לציפוי

 

אופן ההכנה :

  מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.

  מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה  כאשר הבשר מוכן לאכילה.

       כדאי לדעת : במידה והבשר מוציא נוזלים יש להפטר מהנוזלים.. בכך שמוציאים אותם בעזרת כף

                                        (אין צורך בהרבה נוזלים - שעלי הפילו לא ירטבו) - כמו בתמונה.

  מוספים את התיבול , ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

  מסדרים את העלי הפילוי למילוי - כל פעם שני עלים משמנים וממלאים באמצע,

       סוגרים את הקצה ומגלגלים לרולדה. (ראו תמונה)

   מצפים בביצה ואז זורים שומשום .

   מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות - לא טורבו , כחצי שעה.

 

זהו זה מוכן להגשה ...........

 

רעיון נוסף : אני הכנתי רוטב צלי של אוסם לפי הוראות ההכנה ולפני ההגשה לאורחים, פרסתי את הרולדות

לפרוסות ואת הרוטב מזגתי על כל העלים והגשתי.

 

המלצות נוספות :  לארוחה יותר חגיגית אפשר להוסיף צנובר או שקדים, פירות יבשים חתוכים

                                         שאותם אפשר לחתוך ולהוסיף לטיגון אחרי הבצל....

 

שיהיה בתאבון שנה טובה וחג שמחחחחחחחחחחחחחחחח.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת