11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בראוניז שוקולד עם סוכריות M&M


השבוע התקלקל לי התנור!!!! (בזמן שנאפו בתוכו דובשניות-שלצערי נזרקו לפח )
ברור שזה קרה בשבוע בו תכננתי לאפות מליון דברים: עוגות יום הולדת (לעצמי), חלות לראש השנה ועוד מאכלים שונים לאירועים שונים!
התנור שלי (כפי שהוזכר בעבר) הוא התנור של בעל הדירה בה אני מתגוררת ואני מעריכה שהוא לפחות בן 20 שנה...
אין בו שעון או טיימר, הדלת לא נסגרת (כל פעם נאלצתי להדביק אותה עם דבק סלוטייפ), החץ שמצביע על מחוגי הטמפרטורה נמחק (נאלצתי לצייר אותו עם טוש) והתבניות שלו עקומות לגמרי...
אבל למרות הכל הוא עדיין היה התנור שלי ב-4.5 השנים האחרונות, למדתי להתרגל ולאהוב אותו עם הזמן, עברנו רגעים קשים ביחד אבל כנראה שהגיע הזמן להפרד...
אני חושבת שזה מאוד סימבולי שהוא הלך לעולמו דוקא שבוע לפני ראש השנה ומספר ימים לפני יום הולדתי-כאילו מוסר לי שהגיע הזמן להמשיך הלאה ולעבור לתנור חדש.
כמובן שמיד רצתי לרכוש תנור חדש והוא יושב לידי כעת בתוך הנילונים והקרטונים ומיד יחובר לחשמל... מקווה שתהיה לנו מערכת יחסים מוצלחת ונצליח לגשר על כל הפערים....(בכל זאת-אני לא רגילה לתנור שיש בו שעון, טיימר והדלת שלו נסגרת לבד...)
מאחר ובכל זאת רציתי להביא עוגות למקום עבודתי-הכנתי עוגת טריקולד ללא אפייה (http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2377033)
מהפוסט הקודם ובראוניז שוקולד עם סוכריות M&M שאפיתי בטוסטר אובן!!!
אני לא אוהבת או ממליצה לאפות בטוסטר אובן מאחר ואני לא מרגישה שיש לי שליטה בטמפרטורות ויש לו נטייה לשרוף לי הכל... אבל, דוקא הבראוניז יצאו מוצלחים, נימוחים וטעימים בטירוף. (כמובן שאם יכולים להכין את המתכון בתנור רגיל)
המתכון מבוסס על מתכונה של קרין גורן מהספר (האהוב עלי מאוד) ששת העוזר שלך במטבח ותודה רבה לאורית היקרה שהכינה אותו ביחד איתי (או יותר נכון אני הכנתי אותו ביחד איתה)!!!

מרכיבים-(לתבנית 32*22)
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
240 גרם (כוס ורבע) סוכר
2 כפות תמצית וניל (אני אוהבת המון וניל-אפשר להסתפק גם בכפית)
180 גרם (כוס ורבע) קמח מנופה
1/2 כפית מלח
חבילת סוכריות M&M
6-7 חבילות מיני סוכריות M&M-לא חובה (אם לא מוצאים אפשר להוסיף עוד חבילה רגילה)

אופן ההכנה-
-ממיסים במיקרוגל (דקה, דקה וחצי) שוקולד וחמאה יחד-שימו לב לעצור את המיקרוגל כל חצי דקה בשביל שהחמאה לא תתפוצץ....



טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל.

-מוסיפים את הביצים (ביצה אחר ביצה) וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

-מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים באמצעות מרית (ולא מטרפה) עד שהקמח נבלע לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה...

-מוסיפים את חבילת סוכריות ה-M&M הגדולה ומערבבים עוד קצת... 

-יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בספריי שמן

-מוסיפים עוד סוכריות M&M קטנות (בשביל שחלילה לא יחסר)

-אופים 25-30 דקות בתנור-(אני אפיתי בטוסטר אובן 25 דקות) על 170-180 מעלות עד שהשוליים של העוגה יציבים.

-מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן במקרר לפחות שעתיים וחותכים לריבועים, שומרים בקירור...
-צבעונים, שמחים ומשמחים...

-תקריב...

ולפני סיום רציתי לשתף אתכם בעוגה היפה שהכינה רונית כהן על בסיס המתכון שלי של עוגת גבינה עם עוגיות לוטוס.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2319556
יצא לה פשוט מקסים... כל הכבוד!

גם אנה אזימוב המקסימה הכינה 2 מתכונים מהבלוג שלי למסיבת רווקות של חברה-בראוניז עם קרם שוקולד (על בסיס המתכון של בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד צ`יפס)  וקאפקייקס וניל במילוי גנאש שוקולד וציפוי קרם וניל! (על בסיס מתכון הקאפקייקס וניל במילוי גנאש שוקולד וציפוי קרם פטל http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2370675
נראים פשוט מעולה!!! 



כל הכבוד לשתיכן!!! 

אתם מוזמנים לשתף אותי ולשלוח אלי תמונות במידה וניסיתם מתכונים מהבלוג-זה מאוד מרגש ומשמח!!!
נפגש שוב בקרוב עם עוד מתכונים ועד הפעם הבאה שיהיה סופ"ש מקסים ושנה טובה!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת