00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

תאנים ותפוחים בפילו - מנת קינוח מרשימה

 

 

מנה אחרונה משגעת המתאימה כל כך לסיום ערב החג עם האוכל הכבד שיושב כמו בטון בבטן ימים אח"כ. אני מזכירה לאכול במשורה. חבל אחכ על הריצות וההליכות המיותרות להורדת הקלוריות הנוספות כשאפשר לקרוא ספר טוב......:-)

 

תפוחים ותאנים בפילו

3 תפוחי עץ חמוצים, מקולפים וקצוצים גס
6-8 תאנים קצוצות גס
3 כפות דחוסות סוכר חום
גרידת חצי תפוז או לימון (מגורר גס)
3/4 כפית קינמון
5 כפות חמאה / מרגרינה 
2 כפות פירורי לחם
3 כפות דבש

להגשה

חצאי פרוסות תפוח עץ עם הקליפה
אבקת סוכר

 

לחמם תנור ל 180 מעלות.

להכניס לסיר את התפוחים, סוכר, דבש, גרידת פרי, קינמון ו 2 כפות חמאה / מרגרינה. לבשל מעל אש בינונית כ 8 דקות. להוסיף את התאנים ולהמשיך לבשל עוד כ 3 דקות.
לקרר.

להמיס את החמאה / מרגרינה הנותרת. להניח בצד.

 



לקחת 2 גליונות בצק. להבריש עם החמאה או המרגרינה ולפזר מעל חצי מכמות פירורי הלחם. להוסיף מעל עוד 2 גליונות בצק ף להבריש ולפזר את פירורי הלחם הנותרים.

להניח מעל עוד 2 גליונות בצק  ולחתוך ל 3 חלקים.

ולהניח את תערובת הפירות בשליש הקדמי של הבצק. לקפל את שולי הבצק מהצד הקצר ולגלול . להכניס את שולי הבצק פנימה לגלילה. להמשיך באותה דרך על סיום תערובת הפירות.

 

להעביר לתבנית המכוסה בנייר אפיה ולהבריש מעל החמאה / מרגרינה. לאפות כ 25 - 30 דקות או עד שמתחיל להשחים. 

להוציא מהתנור. לקרר. לפרוס עד חצי הפרוסה.

בהגשה להניח  מספר פרוסות צפופות ליד הגלילה ולזרות מעל אבקת סוכר.



שתהייה לכולנו שנה נהדרת, בריאה ומאושרת עם המון אהבה בלב לחלוקה.


אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת