00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט קינואה צבעוני

14/09/2012
את הסלט הזה הכנתי כבר לפני שבועיים כפרומו לראש השנה הקרב ובא (והוא כבר ממש כאן), ולצערי לא יצא לי לשבת ולכתוב את המתכון, כדי שגם אתם תיהנו.
אז הנה, הגיע הרגע... ובמקום לספר לכם סיפורים אני פשוט אגש למתכון.
זה סלט שצריך להערך אליו קצת מראש. את הקינואה בשלו כמה שעות לפני הארוחה, כדי שהיא תתקרר מספיק ולא "תפיל" את העלים בסלט בגלל שהיא בושלה סמוך להכנות.
זהו, זו כל ההערכות! את כל שאר המרכיבים אתם יכולים לחתוך בסמוך להגשה.
 
סלט קינואה עם תפוחים וסלק
 
מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
חבילת פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)
עלי נענע טריים מחבילה שלמה
סלק קטן - לא מבושל
2 תפוחי עץ ירוקים
50 גר` גרעיני דלעת
** ניתן להוסיף גם חופן חמוציות או צימוקים
 
רוטב:
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות סילאן
1 כפית חרדל דיז`ון
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
1. את הקינואה מבשלים 20 דק` עם ככוס וחצי מים, כמה שעות לפני הכנת הסלט. מצננים במקרר.
2. קוצצים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים שבתחתית הענפים, מורידים את עלי הנענע מהגבעולים וקוצצים גם אותם.
3. את הסלק קולפי וקוצצים לקוביות קטנטנות.
4. את תפוחי העץ חותכים לקובניות קטנות ומיד כשמסיימים לחתוך, מזליפים עליו מיץ מלימון טרי. כך הוא ישמר לבן ולא ישחיר עד להגשת הסלט.
5. את גרעיני הדלעת קולים על מחבת יבשה ומצננים מעט.
 
מערבבים את כל המרכיבים ביחד עם הקינואה כשאת גרעיני הדלעת מפזרים מעל הכל.
מכינים את הרוטב בצנצנת סגורה, מנערים היטב ושופכים על הסלט לפני הגשתו.
 
 
 
עלי נענע טריים
 
קינואה מבושלת ומצוננת
 
מוסיפים תפוח עץ ירוק קצוץ
 
וסלק טרי קצוץ קטן קטן
 
 
 
בתאבון
הערות:
** את הקינואה אפשר להחליף עם בורגול דק מושרה במים כחצי שעה.
** אפשר להוסיף לסלט כל מיני סוגים אחרים של אגוזים או גרעינים - חמניה / אגוזי מלך/ פקאן ואפילו קשיו יעבוד כאן מצויין.
** הסלט מחזיק יפה במקרר גם שלושה ימים אחרי הכנסות, רק קחו בחשבון שהקינואה נצבעת עם הזמן, בסגול :)
 
 
שיהיה חג שמח לכולם
ושנה טובה וטעימה
מקווה שהשנה הזו, נתראה כאן יותר..
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת