88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

דובשניות

דובשניות

כמה אני אוהבת אותן, ומעולם לא אפיתי בעצמי. דובשניות.

השנה ניסיתי, וזה כל כך טעים, וזליל, שצריך להיזהר בהן מאוד.

החלטתי לפנק אתכם בשרשרת מתכונים לחג, וזה אחד מהם, לכו לאחור ותפגשו את השאר.

 

הבצק יוצא מהמקרר, לוקחים חתיכות בכפית, או צובטים ביד,

מגלגלים לכדורים אחידים בגודלם,  

ואת הכדורים מגלגלים באבקת סוכר

מסדרים במרווחים (כי תופח), בתבנית מרופדת בנייר אפיה

  0אופים ב- 180 מעלות כ-10 דקות , עד שהדובשניות משחימות ומקבלות כרס קטנה,

ומתפוצצות קלות. וכך הן נראות לאחר אפיה  

 

 מקררים, מפדרים שוב באבקת סוכר ומתענגים 

מוכנות בקופסה למשלוח

לשנה מתוקה כדבש

    חומרים לבצק ואופן הכנה:    

1 כוס דבש. לחמם בסיר על להבה נמוכה עד למרקם נוזלי.

מוסיפים בזה אחר זה:

11/2 כוסות סוכר חום כהה, תוך עירבוב.

1 כוס שמן קנולה. לערבב.

1 כפית סודה לשתיה (אבקה). לערבב.

1 כפית קינמון. לערבב.

1 כפית ציפורן טחון. לערבב.

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון. לערבב.

לערבב הכל יחד למרקם אחיד. נוצר קצף מהסודה והכל בסדר.

בקערה נפרדת, טורפים ידנית :

3 ביצים שלמות, ומוסיפים לתערובת הדבש בהדרגה, תוך השוואת טמפרטורה. מקפלים פנימה 6 כוסות קמח+

  1 שקית אבקת אפיה, ובעזרת כף עץ מערבבים למרקם אחיד וחלק. מצננים כ- 30 דקות לפחות,מכוסה  במקרר.  מתקבל בצק רך ונעים ונוח מאוד לעבודה.

מכינים צלחת עם שקית אבקת סוכר.

צובטים ביד כמות של כפית בצק לערך, מגלגלים לכדור בידיים  טבולות באבקת סוכר, ומגלגלים את הכדור בצלחת אבקת הסוכר.

שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מסדרים במרווחים כדי לאפשר לדובשניות  להתפשט מעט ולתפוח.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אופים כ-10  דקות. עד שהן  משתטחות, מעט,  מקבלות כרס קטנה ונראות שמנמנות ושחומות.

התוצאה נהדרת. למי שאוהב דובשניות .

הן מבושמות מהתבלינים בדיוק במידה. הטעם מוכר וטעים, לדעתי הצלחה. כדאי  להעמיד לידן שומר!!!

 

 

עם זיגוג כמו בקונדיטוריה

 

 

 

הערה: המתכון של השף עומר בן גל ממסעדת  "לילית".  התפרסם  בוואלה. מלבד שינוי שלי. אני שמתי אבקת סוכר במקום מריחת  כל כדור בצק בחלבון טרוף לפני אפיה. ציינתי שאני מרוצה מאוד מהתוצאה ואתם תחליטו לעצמכם...

*בפעם השניה, מקוצר הזמן , לא קיררתי את הבצק במקרר, והכנתי את הדובשניות, בעזרת שתי כפיות, על נייר אפיה בתבנית, קיבלתי אותה תוצאה.

 

אם אתם ממש חייבים  זיגוג כמו בקונדיטוריות אני ממליצה על זה:

זיגוג לבן :

2  חלבונים,

2 כוסות אבקת סוכר(2 ח'  של 100 גר כל אחת),

2 כפות לימון.

אופן הכנה:

להקציף הכל יחד במעבד מזון או במיקסר, למרקם משחתי סמיך ומבריק, להשאיר בקערת ההקצפה עד הסוף.

ההוראות במקור,  הן לטבול כל   דובשנית מיד עם הוצאתן מהתנור, בעזרת מלקחיים, או שני מזלגות ( כי הן חמות מאוד עדיין), וליבש על רשת.

הגעתי לתוצאה מצויינת  על ידי מריחת פני הדובשניות, בתוך התבנית, מיד עם הוצאתן מהתנור,  עם מברשת אפיה.

משאירים להתיבש  היטב, ומעבירים לקופסה סגורה.

 

 

 

 

 

טיפים:

*בחרתם בציפוי הזה?  מצויין,

יוצאות כ- ארבע תבניות תנור עם דובשניות ,

כדי שהזיגוג לא יתפרק ויהפוך נוזלי,  לפני כל מריחה, הפעילו את המג'ימיקס לדקה נוספת,

וזה ישמור לכם, על המרקם הנכון עד  התבנית האחרונה.

**אם אין לכם די תבניות גדולות, ואתם צריכים למחזר אותן, בנגלה הבאה,

משכו את נייר האפיה  עם הדובשניות המצופות, משתי פינות אורך /רוחב, אל השיש, לקירור מלא, והשתמשו שוב בתבנית.

***הזיגוג מתיבש  ומתיצב די מהר, אחרי קירור מלא, יש לשמור בקופסה סגורה היטב. 

 

הדובשניות מתיצבות לאחר אפיה, אין להוציאן חמות מהתבנית. 

אפיית יתר גורמת לדובשניות להתקשות מדי,

החום משתנה מתנור לתנור, 

אי לכך, מומלץ לבדוק אחרי 8 דקות, להוציא אחת עם מרית, להוסיף זמן לפי הצורך,

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת