33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת דבש מקמח מלא

עוגת דבש, אבל הפעם מקמח מלא!

יש אינספור מתכונים לעוגה האהובה. עליי תמיד - לא רק בראש השנה. לכל מי שלא אוהב/ת עוגות דבש, אפשר להכין את עוגת תפוחים וקינמון משגעת - כי בכל זאת חג לא? 


מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח מלא

1 כף אבקת אפייה

4 ביצים

1 כוס שמן

חצי כוס דבש

1 כוס סוכר חום

1 כף קינמון טחון

1 כף אגוז מוסקט טחון

1 כוס תה חם אמרטו שקדים של ויסוצקי


 

אופן ההכנה:

לחמם תנור בחום של 160° צלסיוס.

לנפות את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ואבקת האפייה בקערה אחת גדולה.

בקערה נפרדת לשים את הביצים, השמן והסוכר - לטרוף היטב ולהוסיף לקערת הגדולה ("היבשים").

להוסיף את כוס התה החם בפעמיים ולערבב עד שאין גושים והבלילה אחידה.

לשמן תבנית אפייה, אני בחרתי תבנית סיליקון בצורת פרח. ליצוק את הבלילה לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש. 

לאפות כ-40 דקות ולהשאיר בתבנית עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר. במידה ותנסו לנתק את העוגה מתבנית הסיליקון לפני שהיא מתקררת ומגיעה לטמפרטורת החדר היא תתפרק - מניסיון עבר  קצת סבלנות.

 

 

אפשר להשאיר את העוגה כמו שהיא נראית בתמונה למעלה, לבזוק מעל אבקת סוכר או להכין זיגוג כמו אצל "הרשמיים" 

 

 

מצרכים לזיגוג:

80 גרם אבקת סוכר

30 מ"ל מיץ לימון - סחטתי טרי

1 כף דבש

 

 

אופן הכנת הזיגוג:

לערבב בקערה קטנה את מיץ הלימון והדבש, להוסיף את אבקת הסוכר עד שמתקבל מעין רוטב סמיך.

להניח את העוגה בצורה שיהיה נוח לעטר אותה, לזגג עם כף ביד חופשית, אני התחלתי בפסים לרוחב ואז לאורך ואז עוד קצת...

 עיטרתי את העוגה מספר שעות אחרי שנאפתה - אבל הגשתי אותה רק הבוקר (כיום וחצי לאחר האפייה), במבט לאחור הייתי מעטרת אותה כשעה-שעתיים לפני ההגשה, הכנת הזיגוג היא קלה וזריזה כך שאפשר להכינו גם ברגע האחרון.


 

שתהיה לכן/ם שנה מתוקה ואיכותית, מלאה באנרגיות חיוביות ובשורות טובות!

המון אהבה  ליאת.


 

העוגה נדגמה יום וחצי לאחר הכנתה - והיא משובחת ביותר!


 

 ההשראה למתכון של עוגת הדבש הגיעה אליי ממתכונה של קרין גורן ל"עוגת דבש - העוגה המבשילה" שנמצאת בעמוד 41 בספר "ששת מתוקים". למען הסדר הטוב, המצרכים שיש במתכון של קרין הם: 2 וחצי כוסות קמח, 2 כפיות אבקת אפייה, 1 כפית סודה לשתייה, 4 ביצים, 1 כוס שמן, 1 כוס דבש, 1 כוס סוכר, 1 כף קינמון טחון, 1 כפית ג'ינג'ר טחון, קמצוץ ציפורן, 1 כוס קפה רותח.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת