22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

לחם תפוחים וקינמון

17/09/2012
לחם תפוחים וקינמון

מירח הדבש בארצות הברית חזרתי עם המון השראה קולינארית. אחד מהדברים הטעימים ביותר שטעמתי הוא לחם תפוחים והבטחתי לעצמי לנסות ולהכינו גם בבית. אפשר לומר שיצא די מושלם, כשחודש אחרי חזרתנו ארצה, חל חג התפוחים הרשמי- הלא הוא ראש השנה!

 

זמן הכנה: כשעתיים וחצי (הכנות: כחצי שעה, זמן לישה, התפחה ואפייה: כשעתיים


החומרים:

1/2 שקית שמרית

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס מים

4 כוסות קמח

6 כפות גדושות רסק תפוחים עם תוספת סוכר

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפיות קינמון

2 כפיות שמן סויה/ קנולה

 

אופן ההכנה:

1.      מניחים את השמרים, סוכר ו-1/4 כוס מהמים בקערת המיקסר וממתינים 5 דקות.

2.      מוסיפים את הקמח, רסק התפוחים והשמן ומתחילים לערבל במהירות איטית בעזרת וו לישה כשתי דקות.

3.      מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ-5 דקות נוספות, תוך כדי הוספת המים באיטיות (ייתכן ולא ייעשה שימוש בכל המים, יש להוסיף עד שהבצק מתאחד ולהקפיד שלא יהיה דביק מדי).

4.      מכסים את קערת המיקסר במגבת וממתינים 15 דקות.

5.      בינתיים, מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק, משמנים אותה בעזרת כפית שמן ומפזרים כפית אחת מהקינמון בכל דפנות התבנית (אני נעזרתי במברשת סיליקון כדי למרוח בצורה שווה את הקינמון בשמן).

6.      על גבי משטח מקומח, יוצרים מהבצק 2 גלילים, משלבים ביניהם למעין "בורג", מניחים בתבנית ומתפיחים שעה מכוסה במגבת.

7.      מחממים תנור ל-175 מעלות, מורחים את יתרת השמן והקינמון מעל הבצק באותו אופן כמו מריחת התבנית.

8.      אופים כ-35 דקות, עד שהריח מציף את הבית והלחם יציב למגע וזהוב.

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת