33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

ממרח פסטו פרווה

בילדותי באתיופיה שכנינו הקרובים היו משפחה איטלקית שם אכלו פסטו עם כל דבר. זוכרת שסרבתי לטעום כי פחדתי שזה חריף כמו סחוג. לאם המשפחה היה על גג הבית  תבון לפיצות ופוקצ'ות, ומכתש ועלי בו הכינה פסטו . את הבזלקום היתה מגדלת בעציצים . בגלל החום בעיר בא גרנו העונה היתה קצרה וכשהיה בזלקום הו מכינים מלאי גדול של פסטו. כל הבניין הריח בזליקום. 
המתכון שהבאתי כאן דומה לכל מתכון פסטו רק שוותרתי על הפרמז'ן , שיהיה פרווה. וגילתי שבני אוהב את זה הרבה יותר בלי הפרמז'ן. 

ולמתכון 
 
2 כוסות מלאות עלי בזיליקום שטופים
2-6 שיני שום גדולות קלופות (לא לותר מי שלא אוהב שיוסיף מעט)
 חצי כוס צנוברים קלויים גרוסים  (לקלות במחבת על אש בינונית עד להשחמה, אישית מכינה גם עם  אגוזי מלך שקדים או קשיו)
 רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1/2- 1 כוס שמן זית ( רוצים לשמור זמן רב לשים יותר שמן)

ההכנה
במעבד מזון שמים את עלי הבזילקום השום המלח ופלפל השחור וטוחנים.  
מזלפים לאט את השמן  עד שיש ממרח במרקם הרצוי. מעברים לקערה 
מוספים את הצנוברים/אגוזים. טועמים ומשפרים תיבול .

השמושים בפסטו
אני אוהבת לאכול פסטו על לחם , להוסיף לרוטבים שונים. ולהכין רוטב עם שמנת מתוקה לפסטה , ניוקי, תפוח אדמה או דגים. . כמו כן מאד טעים למרוח על חציל מטוגן, ולהוסיף לבלילה שבה מטגנים ירקות(כרובית ברוקלי) 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת