00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

צפון, דרום, מרכז – שלושה דיווחים קצרים

להלן הרשמים משלוש ארוחות שאכלתי לאחרונה ברחבי הארץ.

גמברינוס, הציונות 45, אשדוד

אם יש משהו, שלפעמים קצת חסר לי במסעדות התל-אביביות הטרנדיות החדשות, הרי שמדובר בנשמה. כסף יכול לקנות תפאורה יפה ויחסי ציבור אינטנסיביים – אבל לא לגעת בנימי הרגש. האם זו הסיבה שנהניתי כל-כך בביקורי האחרון בגמברינוס באשדוד? כי כבר כשנכנסתי פנימה, התמלאתי תחושת חמימות נעימה, מהסוג שלא חשתי כבר הרבה זמן בבית אוכל כלשהו. למרות שהיה זה סתם ערב באמצע שבוע, המקום היה מלא בקהל שמח, מבוסם קלות, שניכר שהגיע באמת כדי ליהנות – ולא בשביל ה- Show Off. סביבי שמעתי רוסית, עברית, צרפתית ואנגלית – קיבוץ גלויות במיטבו.

התפריט, שהמחירים בו מותאמים לסטנדרט המקומי יותר מאשר לתל-אביבי, הינו בסיסי למדי ומתמקד בעיקר בפירות ים ובבשרים. מאידך, יש כאן מגוון בירות גדול ומפתה מכל רחבי העולם. להלן המנות שהוזמנו:

אנטריקוט 600 גרם (120 ₪).

צלעות טלה (80 ₪).

תוספת צ'יפס, שעליו "הר" של גבינה בולגרית.

בירה בלגית כלשהי מהחבית (הפקרתי את גורלי ביד הברמן מבלי לשאול שאלות).

פאי אגוזים.


כמו שבוודאי הבחנתם, בגמברינוס עידון אינו שם המשחק. המנות גדולות, טעימות ולא בריאות בעליל. הסטייק (עגל מארגנטינה) הפתיע לטובה ברמתו, בגודלו ובמחירו. הוא נצלה בצורה מדויקת ובשרו העסיסי מילא את הפה במיציו הטובים ובטעמו המשובח. בהתחשב במחירי הבקר השערורייתיים כיום, זהו אחד הסטייקים הכי VFM שנתקלתי בהם בארץ. צלעות הטלה מאידך, היו שייכות יותר לז'אנר הבסדר - והוגשו קצת יבשות ועשויות מדי לטעמי.

המקום לא מתיימר להביא בשורה קולינארית חדשה, ותפקידו של האוכל כאן הוא ללוות את האלכוהול. יחד עם זאת, התפריט בהחלט טומן בחובו הפתעות לא צפויות. אני ממליץ על ביקור כאן לכל מי שפתוח לחוויית בילוי קצת שונה - ומעוניין ליהנות מפאב פריפריאלי אמיתי ושמח עם אנשים מהחיים.

ציון: 4 כוכבים 


עמבה סביח קומפלט, אבן-גבירול 99, תל-אביב

מבין דוכני אוכל הרחוב הרבים הפועלים ברחוב אבן גבירול, "עמבה סביח קומפלט" הוא לבטח בעל השם הגברי מכולם. למרות שבת"א ניתן כיום ליהנות ממספר סביחיות מוצלחות, כיף לגלות עוד מקום, שעושה כבוד למאכל הנפלא הזה.


המנה היתה קצת מוזרה. מצד אחד היא כללה פיתה טרייה ונהדרת וסלטים טובים. מצד שני, החצילים, שהם כידוע המרכיב החשוב ביותר בסביח, אכזבו: הם הוגשו לא מספיק חמים, קצת יבשים – ובעיקר היו חסרי אופי. מפתיע שדוכן מתמחה נופל דווקא בקטגוריה הבסיסית הזאת.


הסביח כאן אמנם זול ומשביע, אך בהתחשב באופציות הקולינאריות הרבות כל-כך באבן-גבירול, אני לא מוצא סיבה לאכול דווקא כאן.

ציון: 2.5 כוכבים


חומוס ניהאד, שדרות ח"ן 13, קרית ביאליק

לא מעט חומוסיות מצטיינות פועלות בגליל המערבי, כשהמפורסמות שבהן שוכנות בעכו ובכפר יאסיף. לפני מספר שנים עלתה גם קרית ביאליק על מפת הגרגירים האזורית, כשניהאד פתח בה את מסעדתו.


הזמנתי חומוס-גרגירים. החומוס היה טרי, קליל, בעל מרקם חלק, ללא שימוש בעודף תבלינים. הגרגירים היו רכים, נימוחים ועשו כיף בבטן. לא מדובר בחומוס יוצא דופן, אך הוא טעים וראוי בהחלט.


בנוסף הזמנתי חומוס-משאוושה. המשאוושה היתה שגרתית ביותר, חסרת ערך מוסף – ולכן המלצתי היא לדבוק פה בגזרת החומוס בלבד.


כרובית בטחינה.


ניהאד היא חומוסיה נחמדה, שבוודאי מסבה הנאה רבה לתושבי הסביבה. עבור מי שמחפש חוויית ניגוב משמעותית יותר, אני ממליץ שלא להתעצל - ולהמשיך בנסיעה אל אחד מענקי החומוס הקרובים לכאן.

ציון: 3 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת