66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת דבש ושוקולד

עוגת דבש ושוקולד

עוגת יערת הדבש והשוקולד.

לכבוד הנכד החדש שנולד לי היום. 

אח לסתיו  למתן מנחם  ולנהוראי. מזל טוב בן מזל טוב כלתי .שתזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים. מאמא סבתא וסבא

זהו שמה המקורי של העוגה .שמצאתי באתר בייגלה ,וקפצתי על המציאה ולמה? אצלי מהילדים ועד הנכדים פשוט לא אוהבים דבש.  רק שומעים דבש הולכים רוורס (גם אצלכם כך  ?).ולכן החלטתי לעבוד עליהם  קצת.  עוגת שוקולד אבל העוגה באמת מכילה שוקולד.והדבש לא מורגש. ותראו בתמונות שפרסתי את העוגה חסרה פרוסה .הנכדה הגיעה כששמתי קצפת על העוגה ונתתי לה פרוסה היה טעים לה.אבל כששמעה דבש אמרה מילה שלא מקובלת עליי (ולא אציין אותה כאן ) על אוכל.הנה אם לא הייתי מגלה לה העוגה היתה טעימה. במתכון ערכתי שינויים וגם מטעימת קצה  של העוגה  (החלטתי הפעם לא ליישר יותר עוגות )אביא מסקנות שלי על העוגה.במתכון המקורי העוגה חלבית אני שיניתי לפרווה כדי שנוכל לאכול ממנה גם אחרי ארוחה בשרית. וכל אחד יעשה כראות עיניו .(אגב לא חייבים להכין את העוגה לראש השנה. בהחלט מתאימה לכל ימות השנה.

העוגה לפני אפיה                                                                 

 

                                          העוגה אחרי אפיה                                     

 

 

 

 

 

 

העוגה פרוסה.

                                                                                                   

    העוגה עם קצפת ריץ

 

 

 

 

 

 

 

למתכון:

180 גרם חמאה  - אני שמתי 180 גרם שמן.

100 גרם שוקולד מריר.

חצי כוס קקאו

כוס דבש

4 ביצים

חצי כוס סוכר חום -  דעתי שצריך לפחות כוס ורבע סוכר חום העוגה ממש לא מתוקה בחצי כוס סוכר.

שלושת רבעי כוס קרם קוקוס.  -  מי שעושה חלבי שישתמש בשמנת 9% .

2 כוסות קמח תופח.

דבע כפית סודה לשתיה

2 כפיות ת.וניל

אופן ההכנה :

במיקרוגל בפולסים של 20 שניות להמיס את השוקולד והחמאה ולצנן.אני שמתי את השוקולד וכמה כפות שמן מהכמות ששמתי בעוגה, במיקרוגל והמסתי את השוקולד בכמה פולסים.

מערבבים במיקסר את הדבש במהירות ומוסיפים את הביצים ביצה אחרי ביצה .

מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל וקרם הקוקוס.

מוסיפים את השוקולד המומס שהתקרר כבר.

מנפים את החומרים היבשים לתוך קערה ומוסיפים לקערת הדבש תוך כדי תנועת קיפול. אני המשכתי במיקסר בהילוך איטי  עד לקבלת מרקם אחיד.

לשמן  תבנית היטב בשמן לאפות ב180 מעלות (חום בינוני )כ45 דקות .

רבע שעה אחרונה לכסות קלות בנייר כסף. תלוי בתנור שלכם. אני לא כיסיתי וקצת השתזף יתר על המידה.

לצנן בתבנית .

כדי לפתות את הילדים לחלוטין הכנתי קצפת מריץ 1 וחצי קופסה אינסטנט פודינג וניל. אפשר לוותר.

זהו סיימנו.

מה נשאר לכם לעשות?

לשאול ילדים אתם רוצים פרוסה מעוגת השוקולד?????;)

תודה לנותנת המתכון  ? 

שיהיה בהצלחה.

שלכם מכל ה 

טובה

                                                                   שנה טובה לכולם יקירי !

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת