44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלת דבש

בס"ד


לכבוד ראש השנה החלטתי לאפות חלת דבש. הכנתי אותה ביום שישי, אחת מהן הקפאתי ואת השניה השארתי לבני ביתי. לא נותר פירור ממנה. החלה מתקבלת כל כך רכה וטעימה וטעם הדבש מורגש בה בעדינות ולא משתלט עליה לגמרי.

במקור המתכון של אורי שפט לחברת שמרית

שנה טובה ומתוקה 


 

המצרכים ל- 2 חלות:

1 ק"ג קמח לבן

1 שקית שמרית או קוביה שמרית (שמתי 2 כפות שמרים יבשים)

1 שקית משפר אפיה (לא שמתי)

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1/2 כוס דבש

3/4 1 כוס מים (שמתי פושרים)


לקישוט:

ביצה טרופה

שקדים פרוסים וסוכר גבישי (שמתי רק סוכר)


אופן ההכנה:

1.מערבבים את הנוזלים:שמן,ביצה,מים ודבש במיקסר.

2.מוסיפים את השמרים,משפר האפיה (במידה ומשתמשים בו) והקמח ומערבלים במהירות נמוכה 2 דקות.

3.מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4.מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים,מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות.

5.מכל שני כדורים יוצרים חלה.מכל כדור יוצרים גליל ארוך.

6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג וסוגרים בקצוות.

7.מתפיחים כשעתים עד להכפלת הנפח.

8.מברישים בעדינות בביצה וזורים את הסוכר והשקדים.

9.מכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהחלות שחומות.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת