77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

דלעת ערמונים ממולאת בשר - מנה חגיגית

מנה חגיגית, מתאימה לכל חג, תוספת טעימה מאוד וקלה להכנה.

אפשר להכין מראש ולאפות ממש לקראת הארוחה.

הדלעת ערמונים מצויינת גם למילוי גבינות ועל זה בפעם אחרת.

קצת צילומים על התהליך ולאחר מכן המתכון.

נתחיל עם המילוי, לערבב את הבשר טחון עם התבלינים להכניס למקרר 

ועכשו נטפל בדלעות. ככה נראות הדלעות, לשטוף ולהכניס אותן לתוך קערה עם מים לכמה דקות

שימו לב להוציא את העוקץ שסימנתי בעיגול אדום, לא נעים לפגוש אותו תוך כדי אכילה

לחתוך את הדלעות לחצי, לנקות מהגרעינים ולהניח בתבנית אפייה מתאימה, לרסס אותן בשמן, לפזר מלח ופלפל שחור ולשלוח אותן לאפייה

 לאחר האפייה, לתת להן להתקרר

למלא אותן במילוי הבשר ולהכניס לתנור לאפיה - אם רוצים להכין מראש, זה השלב להקפאה, לפני האפיה.

לאחר האפיה

לגירסת הדפסת מתכון:

מצרכים:

1.     דלעות לפי מספר הסועדים – אני השתמשתי ב-7 דלעות 

2.     1/2 קילו בשר טחון

3.     2 בצלים מטוגנים מעט, עם השמן שטוגנו

4.     1 ביצה

5.     1 כפית פלפל שחור

6.     1 כפית פפריקה מתוקה

7.     1 כפית כמון

8.     1 כפית בהרט

9.     מי שאוהב - יכול להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

נתחיל עם תערובת מילוי הבשר: להכניס לקערה את הבשר עם כל המצרכים (2-9), לערבב, לשלוח למקרר למנוחה, אפשר להכין יום מראש.

הכנת הדלעות:

1.     לשטוף היטב את הדלעות, להסיר להן את הקצה של העוקץ, לא נעים להיתקל בו כשאוכלים את הדלעת

2.     לחתוך לחצי, להניח בתבנית מתאימה

3.     לרסס מעל שמן, לפזר מלח ופלפל שחור

4.     להכניס לאפיה של 180 מעלות ל-20 דקות

5.     להוציא ולתת להן להתקרר

לאחר שהתקררו:

למלא את הדלעות, להניח בתבנית, לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף, לשלוח לאפיה של 180 מעלות לשלושת רבעי שעה.

לאחר חצי שעה, להוריד את הניירות, להמשיך לאפות עוד 20 דקות לערך. זהו המנה מוכנה להגשה.

איך אוכלים? עם הקליפה? בלי הקליפה? כל אחד וטעמו עימו. שתי האפשרויות טעימות - תהנו וחג שמח

 

 אני מאחלת לכל בית ישראל שנה טובה ומבורכת וחג שמח

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

101 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת