00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

פלפל ממולא סאן

 

מה מכינים:

7 - 5  פלפלים למילוי

 

למלית:

כוס אורז ( 200 מ"ל )

500 גרם בקר טחון, עדיפות לצלעות

1 בצל                                        בערך 150 גרם

1 גזר קטן ( או חצי גדול)              בערך 50 גרם

1 קשוא קטן  בערך                     בערך  120 גרם

2 ביצים

כפית וחצי מלח בישול

רבע כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ                                                     בערך 150 גרם

1 גזר קטן מגורד דק ( או החצי השני......)          בערך 50 גרם

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות 

1 קופסא של רסק עגבניות ( 100 גרם)

כף אבקת מרק עוף 

כפית מלח בישול

כפית סוכר

רבע כפית פלפל שחור

כוס מים 

 

אופן ההכנה:

1) שוטפים את הפלפלים, מסירים את הגבעול באמצעות סכין ומשאירים פתח, מסלקים את הגרעינים מתוכם.

2) מרתיחים את האורז בסיר עם מים ( 3 ס"מ מעל האורז לפחות) + כף מלח

3) לאחר הרתיחה ממתינים 10 דקות ואז מכבים את האש , מסננים את האורז ושוטיפים אותו קלות.

4) מגרדים את הבצל במגרדת גסה או קוצצים דק 

5) מגרדים את הקישוא והגזר במגרדת דקה

6) מכניסים לקערה את כל רכיבי המלית ומערבבים היטב, 

7) להכנת הרוטב מטגנים בצל עד להזהבה

8) מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, יש לשים לב שלא ישרף

7) מוסיפים את העגבניה, רסק העגבניות, כוס וחצי המים ואת התבלינים , מערבבים ומביאים לרתיחה.

8) ממלאים את הפלפלים התערובת עד כדי שני שליש מנפחם,  ומניחים אותם בעמידה, בצפיפות בתוך הרוטב שבסיר.

9) מכסים ומנמיכים את האש, מבשלים כשעה על אש קטנה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת