00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס תפוח בדבש

16/09/2012

ככל שאנו מתקרבים למועד החג, ניתן לראות כי מניצני מתכונים של תפוחים, רימונים ודבש, שנבטו להם ברחבי השדה הויטוראלי, ניתן  כבר למצוא גינה ענקית יפה ומטופחת של מתכונים נפלאים נוטפי דבש טהור ... פשוט ללקק את האצבעות  

ומאחר ואני לא יכולה להשאיר את הגינה המטופחת הזו מבלי לנטוע בה עוד מתכון קטן משלי, שיסמל את החג. החלטתי לנטוע הפעם מתכון לקאפקייקס ולהכניס אל כל ביס וביס מהאפינס הקטן את מנהג אכילת התפוח בדבש, כסמל לשנה טובה ומתוקה. וגם כבר בהזדמנות חגיגית זו לאחל לכם לכולכם - 

 

שתהיה לנו שנת תשע"ג החדשה (למרות שמה הלא מחמיא במיוחד)

שנה של התחלות חדשות, שנה של הגשמת חלומות, 

שנת בריאות טובה, והצלחות

בקיצור שנה טובה ומתוקה!!!

 

 

 

 

המצרכים:

  •  2 כוסות קמח לבן

  • 1 שקית א. אפיה

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 1/2 כוס סוכר לבן

  • 3 ביצים

  • קורט מלח

  • 3/4 כוס שמן

  • 2 כפות דבש

  • 1/2 כפית אבקת זנגוויל (ג'ינג'ר)

  • 1 כפית קינמון

  • 2 תפוחי עץ גדולים מגורדים

 

ההכנה:

  1. תחילה חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות. ורפדו כל שקע בתבנית השקעים הרגילה שלכם עם מנג'ט נייר.

  2. הכניסו אל קערה את הקמח המנופה, אבקת האפיה, הקינמון, והזנגוויל, וערבבו מעט. הוסיפו את המלח וערבבו הכל יחד.

  3. אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה הכניסו את הביצים, הסוכר הלבן, הסוכר החום, השמן והדבש וערבבו היטב, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

  4. הוסיפו אל קערת המיקסר את החומרים היבשים וערבבו קצרות לאיחוד החומרים.

  5. הוסיפו את תפוחי העץ המגורדים, וערבבו ידנית לאיחוד כל החומרים יחד. (להקפיד לא לערבב יותר מידי זמן)

  6. מלאו כל שקע בתבנית רק עד כשלושת רבעי מתכולתו, והכניסו לתנור לאפיה של כ- 20 דקות עד שקיסם הננעץ בקאפקייק יוצא יבש.

  7. הוציאו מהתנור וצננו היטב. 

 

 

לקישוט:

  • ערבבו יחד כ- 3/4 כוס אבקת סוכר עם 1 כף מים לעיסה סמיכה וצפו את כיפת הקאפקייק. וקשטו מעל בחצי אגוז מלך. (את האגוז יש להניח שעיסת האבקת סוכר עדיין רטובה מאחר ולאחר הייבוש הוא לא ידבק).

 

 

 

 

בתאבון, חג שמח ושנה טובה

 

 ולהתראות במתכון הבא!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת