55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פילה מושט עם זיתים

בס"ד


שילוב פשוט נפלא בין דג מושט לבין זיתים. השילוב נולד שוב מחיסול שאריות, כמו שאומרים, נותרה לי קופ` פתוחה של זיתים, והדגים כבר המתינו לבישול לכבוד שבת ואז עיני צדה את שניהם עומדים אחד ליד השני ו"השידוך" יצא לפועל ולא הכזיב כלל.

 לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2921

 

המצרכים ל- 6 סועדים:

6 פילה מושט

1 קופ` זיתים ללא חרצנים

3 גזרים חתוכים לטבעות

6 שיני שום

1 צרור כוסברה

1 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס שמן

1 כף פפריקה

1 כף כורכום

2 כוסות מים

*לא הוספתי מלח בגלל מליחות הזיתים.


אופן ההכנה:

- בקערה רחבה להעמיד את הדגים עם מלח,מעט מיץ לימון ומעט חומץ למשך חצי שעה.לשטוף היטב.

- בסיר שטוח לשים לפי הסדר גזר,רבע צרור כוסברה עלה וגבעול,פלפל חריף פרוס ושיני שום חתוכות לארבע.

- מעל להניח את הדגים השטופים.

- בקערית לערבב את השמן עם התבלינים ולשפוך מעל הדגים כך שיכסה את כל הדגים.

- להוסיף את הזיתים.

- לקצוץ את יתרת הכוסברה ולהניח מעל הדגים.

- להוסיף את המים לסיר ולהביא לרתיחה.

- לבשל ללא מכסה על אש גבוה 20-30 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

- להכין את החלות ולהתחיל "לטרוף".


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת