2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוף ממולא בסיגנון דרוזי....

אצלנו בבית בכל יום שישי חייב שיהיה עוף ,לא משנה באיזה צורה העיקר שיהיה עוף ,זה לא משנה שיש עוד

המון סוגים של אוכל עוף חייב להיות ,העוף הממולא בסיגנון דרוזי הוא האהוב ביותר ,איזה ניחוח מתפשט

בבית משלל התבלינים ,צליה בתנור למספר שעות בחום בנוני מתקבל עוף שחום ,עור פריף קרנצ'י ובשר

העוף רך וטעים ......

 עוף ממולא בסגנון דרוזי

החומרים לעוף אחד:
עוף שלם טרי


מעט שמן


3/4 כוס אורז


2 כפות שמן זית


כף וחצי בהרט


1/2 1כפית מלח


כפית וחצי פלפל שחור


כפית וחצי כמון


1/4 כוס כוסברה יבשה


1/4 כוס פטרוזיליה יבשה


2 כפות שקדים פרוסים


2 כפות צנוברים


קיסמי שיניים לסגירת העוף

ההכנה:

שוטפים את האורז ומסננים. מחממים את שמן הזית, מכניסים את האורז, 1/2 כפית בהרט, , 1/2 כפית

מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים עד שצבע האורז נהיה אטום. מוסיפים 1 כוס מים רותחים , 

, מנמיכים את האש ומבשלים כשש דקות. האורז צריך להיות כמעט מוכן.
 
קולים את הצנוברים ואת השקדים בנפרד זה מזה במחבת עם מעט שמן.

שמים בקערה את האורז החצי מוכן, השקדים, הצנוברים, הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים. ממלאים את

העוף היטב בתערובת האורז,יש להפריד מעט את העור בקצה התחתון של העוף ניתן למלא גם שם אורז,

 סוגרים את העוף: לרוב העופות השלמים יש עור עודף סביב לפתח שלהם. מושכים את העור מעט משני

הצדדים ומניחים אותו אחד על השני כך שיסוכך על הפתח ויסגור אותו. מהדקים בקיסם. מחממים תנור

לחום גבוה (180 מעלות). מעבירים את העוף לתבנית אפייה. מפזרים על העוף את יתר התבלינים

היבשים ,מורחים מעט שמן זית ומעסים היטב את העוף מבחוץ,

 מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף,מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי ,אפשר לאפות בסיר חרס

כשעתיים .מסירים את הנייר כסף ונייר האפייה ,ממשיכים לאפות עד שהעוף זהוב .

בתחילת הצליה ....

מוכן ,איזה צבע לבשר העוף.....

בתאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת