00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כדורי בשר ברוטב ים תיכוני

כדורי בשר. אני מכינה כמות גדולה, תמיד,  עקב הביקוש הקבוע. הילדים, בעיקר, וגם המבוגרים,  מתים עליהם כי הם עסיסיים רכים, והולכים עם כל מה שהם אוהבים.

***בתערובת כדורי הבשר אין פירורי לחם ואין לחם שרוי וסחוט. תפוח האדמה העמילני עושה את העבודה מצויין.

 הרוטב  מצויין על קוסקוס, פתיתים, אורז ופירה. לרוב אני מבשלת אותם, כמו ברשומה הקודמת, עם הגולש ביחד, והאחד מעשיר את השני.  אך לעיתים נשאר לי עוד גולש במקפיא, אז אני מכינה אותם ברוטב עגבניות עשיר. והם אינם נופלים בטעמם המצויין מאלה שמתבשלים עם הגולש, אם כי שונים.

חומרים לכדורי בשר:

11/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון (אפשר גם שוארמה הודו טחון),

11/2 ק"ג בשר בקר טחון,

6 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנטנות,

2 תפוחי אדמה בינוניים מרוסקים דק במעבד מזון,

5 ביצים=M.

תבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקה אדומה מתוקה,

*את עיסת כדורי הבשר ניתן להכין יום קודם, ולשמור מכוסה במקרר.

אופן הכנת כדורי הבשר:

 בקערה עמוקה לערבב את שני סוגי הבשר, להוסיף את יתר החומרים בצל קצוץ דק, תפוחי אדמה מרוסקים, ביצים תבלינים, לערבב היטב, לכסות ולהניח במקרר עד להכנת הרוטב, או מיום קודם, לספיגת טעמים מיטבית.

לרוטב:

4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות,

4 גבעולי סלרי עלים פרוסים עבה.

3 גזרים  גדולים פרוסים עבה.

 4 שיני שום פרוסות דק.

2 קופסאות  שימורי עגבניות מרוסקות  גדולות.

אבקת מרק עוף אמיתי, פלפל שחור, מלח.  3 עלי דפנה.

המלצה אם אין ילדים  קטנים- כוס וחצי  יין אדום יבש.

  200 גר' רסק עגבניות מדולל במים  .

* למדוד כמות המים כך שיתקבל מספיק רוטב לבישול כדורי הבשר,  

שמן קנולה/זית- לטיגון

 מתחילים מהרוטב.

אופן הכנת הרוטב:

בסיר גדול ועמוק, לחמם שמן קנולה, או שמן זית, ולהוסיף את הבצלים.  לערבב מדי פעם, עד שיתרככו ויאבדו את פריכותם.

להוסיף את הגזרים הפרוסים, השום והסלרי, ולערבב. להמשיך לבשל / לאדות יחד כ-10 דקות.

להוסיף את העגבניות המרוסקות  ועלי הדפנה ולהמשיך לבשל. להוסיף אבקת מרק ולערבב..

לדלל את רסק העגבניות עם המים, להוסיף לסיר. להוסיף את התבלינים  (והיין אם רוצים). לבשל יחד כ 10 דקות.    לטעום ולתקן תיבול.

אם הרוטב חמצמץ לכם מדי, תוסיפו 1 כפית סוכר. לא להגזים . צריך להתקבל רוטב עשיר וטעים בטעם חמוץ מתוק מעודן. להמשיך להרתיח על אש קטנה, עד להוספת כדורי הבשר, ואז להגדיל את האש שתרתח כל הזמן.

בידיים רטובות לקחת מתערובת הבשר, לגלגל כדורים בגודל פינגפונג, להטיל לתוך הרוטב הרותח.  כשמסיימים להכין את הכדורים, לכסות את הסיר, להנמיך את האש, לשמור על רתיחה מתמדת, לוודא שיש מספיק נוזלים לכסות את הכל. לטעום אחרי 20 דקות, לתקן תיבול אם צריך.  לבשל כך ארבעים דקות  מרגע הכנסת הכדור האחרון והרתיחה  של הכל ביחד. 

לקרר בתוך הסיר עם הרוטב שיספג טוב. רצוי לפחות לילה אחד במקרר.

להוריד רק את הכמות שצריך  ליום יומיים בכלי סגור במקרר.

את השאר אני נוהגת להקפיא בשקיות,  שלושה כדורים + רוטב בכל שקית. קושרת שלא תהינה נזילות ומסדרת בקופסת פלסטיק גדולה בשכבות.

*בכל פעם שמתחשק, אני מפשירה בצלחת עמוקה ומכוסה במיקרו, בתוספת התוספת הרצויה, ויאללה  בתיאבון.

זמין אהוב וטעעעעעעעעעעים.

**כשאני מפשירה כמות יותר גדולה, אני  מרוקנת כמה שקיות בסיר מכוסה, על אש קטנה, מהפשרה ועד רתיחה טובה, וחימום לעומק, ומגישה תמיד עם הרוטב.  

 

*להכנת כמות קטנה יותר, הקטינו כל הכמויות באותו יחס לערך.

טיפ. כשמערבבים את כדורי הבשר בזמן הבישול, ובכלל לתבשילים שיכולים להתפרק, עושים זאת עם כף עץ הפוכה, כלומר עם הידית הארוכה, ובתנועות מאוד עדינות, טלטול עדין  וזהיר,של הסיר בזמן הבישול, יבטיח שהבישול בסיר יהיה שווה. מדי פעם יש לעשות זאת כדי שהכדורים שצפים למעלה יתבשלו גם הם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת