11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גולש וכדורי בשר

 

גולש וכדורי בשר

 

את התבשיל הזה, בכמות המוצעת בזה, אני מכינה בסיר בקוטר 32 ס"מ  לפחות. כאשר יש לי הרבה מוזמנים. מה שנשאר אני מקפיאה במנות בשקיות ניילון  מתכלות, ושולפת כאשר יש הפתעות. תמיד יש ביקוש  לכדורי הבשר הנימוחים, אוהבים אותם גם הקטנים וגם הגדולים, ושני סוגי  הבשר משפיעים לטובה אחד על השני ויוצא רוטב עשיר וטעים על פתיתים, קוסקוס בינוני, פירה תפו"א ואורז למשל.  מתחילים מהכנת התערובת לכדורי הבשר (אפשר יום קודם) ושומרים במקרר , מכינים את הגולש, ומוסיפים לאחר כחצי שעת בישול את כדורי הבשר.

טיפ. אם מתכוונים להכין עם הגולש את כדורי הבשר, מוטב לתכנן כך שמלכתחילה יהיה מספיק רוטב להכל ביחד.  

 

 

 

סוגרים את קוביות הגולש על אש גבוהה, כמות קטנה בכל פעם,

מוסיפים תבלינים וירקות

מתחילים בבישול הגולש,

מכינים את כדורי הבשר ומטילים לתוך הסיר עם הגולש והרוטב

מסיימים את הבישול יחד.

 

 

1.חומרים לגולש: כמות לסיר משפחתי + אורחים:

 כ-ארבע ק"ג בשר עגל קפוא  לגולש של טיבון וויל.

שלושה גזרים פרוסים גס,

3 גבעולי סלרי אמריקאי,

 3-4 עלי דפנה,

400 גר' רסק עגבניות,

 2- 3 כפות אבקת מרק עוף אמיתי,

פלפל שחור,

מלח,

פפריקה מתוקה,

 5שיני שום פרוסות,

שש בצלים גדולים  קצוצים לקוביות קטנות.

שמן זית / קנולה

1 כפית סוכר.

 

 

אופן הכנה:

לקצוץ  את הבצלים במעבד מזון, או על קרש חיתוך,  לקוביות קטנות

לפרוס את הגזרים,

לפרוס את  גבעולי הסלרי, לשמור אותם בצד.

לחמם  בסיר גדול ועמוק שמן, ולהזהיב את  בשר הגולש  1  ק"ג בכל פעם, להפוך ולהוציא, כשמאבד את הצבע החי,  ומשחים מעט, בכף מחוררת לקערה עמוקה.  לחזור על התהליך עם כל כמות הגולש. בסיום להחזיר את כל  נתחי הגולש לסיר.  להוסיף את התבלינים,  פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור, אבקת מרק,  לערבב ולבשל יחד כ 5 דקות.. לא לחרוך לגרד את תחתית הסיר מדי פעם.   להוסיף  את הבצלים הקצוצים, הגזר הפרוס, הסלרי, השום, עלי הדפנה, לערבב ולתת לזה להתבשל בנוזלים שנוצרו מהירקות כ-15 דקות, לערבב מדי פעם שלא יחרך מלמטה, לדאוג כל הזמן שיהיו נוזלים מהירקות.

להרתיח 10 כוסות מים, להוסיף את רסק העגבניות והסוכר, לערבב היטב ולצקת לסיר. לכסות , להקטין אש, ולבשל כ- 20 דקות נוספות.   לתקן תיבול מלח, פלפל שחור, רסק, אולי עוד טיפה סוכר.. הגולש יהיה מוכן אחרי שעה ורבע  מרגע הרתיחה לערך.   על כן כדאי להכין מראש את התערובת הבאה:

מכינים את  תערובת כדורי הבשר.  ומוודאים שיש די רוטב בסיר עם הגולש, שיכסה על כל הכמות. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים, אם יש יותר מדי, מורידים לקערה  וכשחלק מהנוזלים בסיר נספגו ו/או התאדו, מוסיפים אותם כשהם  מורתחים,   כדי לא לעצור את הבישול.

 

 

 

 

 

2.חומרים לכדורי בשר בגולש  (אפשר להכין את התערובת יום קודם, לשמור מכוסה בניילון נצמד, במקרר.

 

11/2 ק"ג בשר בקר טחון

11/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון ,

3 בצלים גדולים קצוצים דק,

1 תפוח אדמה גדול  (או 2 בינוניים) מרוסק דק במעבד מזון.

-על התפוח אדמה להיות גדול דיו כי הוא בא להחליף את פירורי הלחם, והוא מספק את העמילן המאחד את הכל עם הביצים.

פלפל שחור, מלח,

5 ביצים = M בגודל.

 לשים את תערובת הבשרים היטב  ומשהים   עד למחצית זמן בישול הגולש- מכוסה  בניילון נצמד במקרר , בהמשך הם כבר יתבשלו ביחד.

. מגביהים את האש. בידיים רטובות מוציאים גושי בשר קטנים בכל פעם, מגלגלים  ביד קלה לכדורים בגודל פינג פונג לערך, ומטילים לתוך הרוטב  המבעבע של הגולש,  חוזרים על הפעולה עם כל הבשר,  להעביר ללהבה בינונית.   הרוטב צריך לבעבע קלות כל זמן הבישול, מדי פעם לערבב בידית של כף עץ הפוכה,  ומבשלים הכל יחד עוד ארבעים דקות.   לטעום, לתקן תיבול.

מקררים את התבשיל בתוך הסיר עם הרוטב שנראה עתה עשיר  ובעל צבע עמוק..

תפרישו כמות לשימוש מידי.

  להקפאה את השאר חלקו למנות אישיות  בשקיות ירוקות, עם מעט רוטב בכל אחת מהן, לשמירת העסיסיות.

בקופסה אחת = לחלק בכל שקית-מנה גולש+ רוטב , לקשור שקיות.

 בקופסה השניה= מנה =3 כדורי בשר + רוטב  בכל שקית. לקשור שקיות. 

*סמנו בפתק את תכולת הקופסה והצמידו לדופן  הקופסה הפנימי והמכוון אליכם במקפיא. כך תזהו בשעת הצורך ותשלפו ללא טעויות את השקית הנכונה.

**כמובן שניתן להכין כמות קטנה יותר, ולהקטין את הכמויות בהתאם.

***אפשר להכין רק גולש

.****אפשר להכין רק כדורי בשר בנפרד, ברוטב  שונה, ואת זה ברשומה הבאה ("כדורי בשר ברוטב ים תיכוני").

 

 

 

מנת הדגל  האולטימטיבית, שנכדי תמיד מבקשים שאכין להם.

אורז +אפונה, וכדורי בשר על יד או הפוך...indecision

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת