00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-סלט עגבניות אסייתי

צהרים טובים חברים יקרים!

בנימה סימבולית-משהו יוצא לי לסיים את הסדרה דווקא ביום הראשון של עונת הסתיו.
איזה תאריך מיוחד זה הראשון לספטמבר! בעבר זה היה אחד הימים המרגשים בשנה כשהתלבשנו חגיגית והגענו לבית ספר עם זר פרחים לבנים וריחניים ביד. כיום... ג'וניור התחיל את שנת הלימודים בגן לחינוך מיוחד כבר בתחילת השבוע, באותו יום בן זוגי עבר ניתוח בכליה ככה שהתרגשות כרגע לא ממש על הפרק. אני בינתיים נאחזת ב"יהיה בסדר" וכרגיל ממשיכה לחפש את עצמי :-)

כך או אחרת, כפי שאומרים ברוסית "אהבה באה-אהבה הולכת ולאכול תמיד נרצה", אז בואו נסיים את הסדרה הנשנושית בסלט עגבניות פיקנטי עם שפע של כוסברה ותיבול אסייתי.

 

 

 

 

*מתכון של שירי כץ מתוך המגזין "שף"*

סלט עגבניות בתיבול אסייתי
הרכיבים(ל-4 מנות)
לרוטב:
מיץ מלימון שלם
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר לבן או חום
2 כפות שמן שומשום
לסלט:
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
1 פלפל חריף ללא הגרעינים קצוץ דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה


ההכנה:
לאחד את כל חורי הרוטב ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי.
לערבב את הירקות עם הכוסברה, לצקת את הרוטב ולהגיש.

 

הערות, מסקנות ושינויים שלי:
הכנתי כמות ממש קטנה(בקושי שתי מנות) עם עגבנות שרי מנומרות שחציתי במקום לקצוץ
כנראה קצת הגזמתי עם כמות הסוכר כי לטעמי היה מתוק מדי לכן הוספתי קצת יותר מהלימון והבלסמי
הוספתי גם לפלפל שחור גרוס וטיפונת מלח
מכיוון שפלפל חריף לא בא בחשבון מבחינתי המרתי אותו בשתי שיני שום כתשות(מזכירה שהכנתי פחות מהכמות במתכון) וזה היה מעולה בשבילי
אהבתי את הסלט אחרי שעמד כרבע שעה מאשר מיד כפי שמצוין במתכון

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת