33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

אלפחורס מקמח מלא וריבת חלב ביתית

09/09/2012

ניסיתי להכין מקרונס, באמת שניסיתי, אפילו פעמיים! בכל מקרה אז ניסיתי... כשתתקבל תוצאה ראוייה לצפייה אכתוב רשומה 

בכדי להכין מקרונס משתמשים בחלבונים, ואז נשארים להם חלמונים צהובים עגלגלים לבדם בקערית... וכמובן שלא אנטוש אותם לבד (באיטלקית קוראים להם "האדום של הביצה" עד לא מזמן היה לי קשה להתרגל לזה, עכשיו השלמתי עם דעתם של האיטלקים).

חשבתי מה לעשות איתם והחלטתי ללכת על אלפחורס והפעם לנסות להכין אותם עם קמח מלא... ובשביל להכין אלפחורס ראויים יש צורך בריבת חלב.

מיותר לציין שבאיזור שלי אי אפשר להשיג ריבת חלב? (לפחות בכל החנויות אותן פקדתי עד עכשיו) אז מה לעשות? להכין בבית אלא מה? 

 


מצרכים לריבת חלב ביתית:

500 מ"ל חלב

150 גרם סוכר חום דק (אני השתמשתי בדק, תכלס דק או עבה זה לא "כזה" משנה)

שליש מקל וניל - לחצות ולגרוף את הגרגירים בעזרת סכין

 

 

אופן ההכנה:

לשים את החלב והסוכר החום בסיר עם תחתית כפולה (כדי שנוכל לערבב פחות ושלא יישרף כל העסק), להוסיף גם את גרגירי הוניל ולהניח על אש נמוכה.

לערבב בעזרת כף עץ עד שכל הסוכר נמס להניח למספר דקות וכשמתחיל לבעבע לערבב שוב, כך כל כמה דקות (3 דקות בערך, לא לקחתי זמנים - מה זה צירים? )

כשהתוכן מצטמצם לכחצי ונעשה סמיך סימן שריבת החלב כבר מוכנה, זה הזמן לכבות את הגז ולתת לכל העסק להגיע לטמפרטורת החדר.

למזוג את ריבת החלב לצנצנת זכוכית מעוקרת ולהשתמש בעת הצורך. לדעתי עדיף להתחיל להשתמש כיום לאחר ההכנה עצמה.

 נקבל כ-200 גרם ריבת חלב.

 


אז כמו שהתחלתי - נשארו לי חלמונים, הם היו שישה. ישנו להם במקרר ללילה אחד והיה להם קר אז החלטתי לעשות מהם אלפחורס... הפעם הראשונה שפגשתי את המתכון של "בצק אלים" היה כשאחותי הכינה לנו את האלפחורס בארץ. אחותי כמובן כלת-על ויצאו לה האלפחורס הכי טעימים שיצאו לי לאכול  בקיצור עם כל המחמאות לאחותי המוכשרת, זה מתכון של בצק אלים והשינויים כמובן שלי...




מצרכים לאלפחורס:

1 וחצי כוסות קמח מלא (במתכון המקורי מדובר בקמח רגיל)

1 וחצי כוסות קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה (במתכון המקורי יש 1 כפית אבקת אפייה ועוד 1 כפית סודה לשתייה, נחשו מה לא היה לי בבית)

חצי כוס סוכר חום דק (במתכון המקורי מדובר ב3/4 כוס סוכר רגיל... גם ככה יוצא מתוק עם המלית, בפעם הבאה אנסה עם פחות סוכר ואעדכן איך יצא...)

4-6 חלמונים (אני השתמשתי בשישה, בצק אלים טוענת שכל המוסיף הרי זה משובח, בהחלט יצא משובח!)

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


אופן ההכנה:

לשים את החמאה במקציף ולהתחיל להקציף אותה יחד עם הסוכר החום, להוסיף את החלמונים אחד-אחד ואת אבקת האפייה. לכבות את המקציף ולהוסיף את הקמח המלא ואת הקורנפלור, לערבב בעזרת כף.

יש סוג של בצק? יופי! להוציא אותו מהקערה ולשטח מעט על נייר אפייה. להכניס את הבצק למקפיא לכעשר דקות די שיהיה במרקם נוח לעיבוד.

זה הזמן להפעיל את התנור על חום של 180° צלסיוס - כי כשנכניס את העוגיות לתנור נרצה שייאפו באופן שווה ותוך מספר דקות.

דרך א' היא לשטח את הבצק על משטח מקומח קלות או על נייר אפייה מקומח קלות ולקרוץ עיגולים בעזרת קורצן עוגיות - הן יוצאות הכי חביבות כך.

דרך ב' היא לצור גליל, לכסות אותו בניילון נצמד או נייר אפייה, לעצב אותו עוד ממש מעט לצורה גלילית יפה ולאחסן אותו לכרבע שעה במקפיא. להוציא, לפרוס לפרוסות בעובי של ס"מ אחד - זו הדרך המהירה וכך הכנתי הפעם.




לא משנה באיזור דרך תבחרו, ברגע שיש לכן/ם עיגולי בצק לתפארת זה הזמן לסדר אותם בתבנית עם רווח בין עוגייה לעוגייה 


 

יש תבנית עוגיות? זה הזמן לאפות אותן בתנור שחיממנו מראש למשך 5 דקות, הן לא אמורות לצאת שזופות. 

להשאיר את העוגיות בתבנית עד להגעתן לטמפרטורת החדר. בינתיים אפשר לארגן את הממרחים המקובלים - ריבת חלב וכמובן נוטלה  אם יש ממרח טוב בנוסף שילך איתן - בבקשה... וגם קערית עם שבבי קוקוס.




לקחת עוגייה אחת בכף היד, לשים כחצי כפית ממרח (ריבת חלב או נוטלה או ממרח אחר) - בזו פינקתי קצת יותר מדיי...

 

 

לסגור בעזרת עוגייה שנייה, לא חזק מדיי(!)



ולסובב את השוליים בקערית עם שבבי הקוקוס כדי לקבל תוצאה איכותית.




 נקבל 30-40 עוגיות, תלוי כמה דק תחתכו.

זהו. אפשר לארוז באריזה יפה ולתת למשפחה/חברים או לשמור הכל לעצמכן/ם :P

את המתכון המקורי ניסיתי כמה וכמה פעמים, אם משווים את האלפחורס למקרונים - האלפחורס יותר סלחניות מבחינת הכנה, ומבחינתי קלות יותר להכנה מאשר המקרונים.

אבל את שני הסוגים אני פשוט אוהבת 




שיהיה לנו לבריאות ובתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת