00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

ארוחת בוקר



חזרנו לבית הספר.


בשעה טובה ומוצלחת, התחיל לו שבוע הלימודים, מוקדם מהרגיל השנה, והלוואי שכך יהיה גם בהמשך. ארוחת הבוקר בבית הספר היא דבר חשוב מאד. השאלה היא מה קורה כשצריך להיערך לארוחת בוקר כפול שניים בעיקר כשמערכת הלימודים  מתפרסת על שמונה שעות ביום ולפעמים אף יותר. ממש יום עבודה מלא.

בשנה שעברה היה לנו תמיד ויכוח על ארוחת הבוקר. זה לא וזה לא וזה לא, עד שהייתי נשברת ונותת כסף לקנות בקיוסק הבית ספרי. גם אם הקצבתי יומיים בשבוע לכך, לפעמים גלשנו ונתנו יותר. רק שיהיה שקט בבית. 

השנה, התחלנו ברגל ימין. צריך להיערך מבחינת אוכל ליום מלא, אז יש פחות ויכוחים. כי כאן כבר אי אפשר להתפנק.

ביום הראשון כשהילד החזיר חצי סנדוויץ הביתה, פתחתי לראות מה סוד הקסם בסלט הטונה של הקיוסק!. שום כלום, זה טונה, מעט מלפפון חמוץ קצוץ דק דק, ומיונז.

אבל זה יותר טעים משל אמא. 

אז אמא החליטה להתחכם והכינה את אותו סלט. וכך הילד לקחת סנדויץ אחד כזה למחרת, ואחד נוסף עם חביתה. שניהם חוסלו. 

היום החלטתי קצת לשנות ולשפר והוספתי גם שניצלונים של תירס טבעול. שוב הילד לא רוצה, שוב שמתי בתיק עם האמרה הקבועה:  "לא תרצה, תחזיר, או מכסימום ילד אחר ישמח לקבל".

מאחר ונשארו לנו עוד חמש דקות עד ליציאה מהבית, שאלתי את הילד אם ירצה גם "ספרינג רול" איזו שמחה היתה בבית.

עד היום, רוב הירקות שהיינו קונים היו נזרקים לפח. מאז שהספרינג רול נכנס לביתנו, לפני כחודש, בעקבות נסיעה של הבת לוויאטנם, צריכת הירקות עלתה כאן פלאים.

הכנת הספרינג רול - ליחיד לא גוזלת זמן. את ריבוע בצק האורז שמתי במחבת גדולה, יצקתי עליה מעט מים רותחים, הרמתי והנחתי על קרש חיתוך, והירקות שנקצצו הונחו על דף האורז וקופלו לרול.

כשהראיתי לילד את התוצאה העיניים נצצו. הבנתי שהוא רוצה את ארוחת הבוקר עכשיו. אז השמחה עכשיו אצלי היתה בלב, אין כמו לצאת ללימודים אחרי ארוחת בוקר וכשאוכלים דברים בריאים אז הרווח הוא כפול במיוחד אם אוכלים פירות וירקות על הבוקר.

כמובן שעוד רול אחד הוכן מייד ונארז בתיק האוכל.

זו הזדמנות לצלם, להסביר ולהראות את הדבר הזה שנקרא "ספרינג רול"

מור בתי אומרת שבוויאטנם כשהם גילו שהרול הזה טעים במיוחד כשלווה לו רוטב דגים, וגם זה פתרון לשומרי כשרות, הם הזמינו כזה כל יום. וכל יום חיכתה להם הפתעה אחרת בתוך הרול כי הם היו בהמון מקומות בויאטנם ובכל מסעדה הכינו אחרת. משום כך היא הביאה אתה את הדפים משם ואנו שמחים כמובן שבארץ כיום ניתן להשיג הכל ולהכין גם. כאן אנו לא יכולים למצוא עדיין את רוטב הדגים אז אנו מאלתרים רוטב לכל אחד כפי שהוא אוהב: סויה, טריאקי וגם רוטב צילי חריף או מתוק. לפעמים אנו עושים שילוב של המרכיבים וזה תמיד טעים. 

הכנתי עכשיו שוב, צילמתי והנה כאן "מיני סדנא" להכנת ספרינג רול

אלו הם דפי האורז

 

   

 

הירקות חתוכים מראש ; מלפפונים, גזר, גמבה, בצל ירוק, חסה ופטריות. אפשר לגוון ולהוסיף עוד ירקות שורש וכל ירק אהוב. הרעיון הוא שהירקות ייחתכו דק דק ל'גפרורים'. 

 

 

מחבת גדולה ורחבה על מנת ליצוק מים רותחים על דפי האורז.

יוצקים מים רותחים, ממתינים כשלושים שניות ומרימים את דף האורז. מניחים בעדינות על קרש חיתוך. 

 

 

הנחת הירקות על גבי הספרינג רול 

 

קיפול הספירנג רול - כמו שמקפלים לאפה או MEAT AND ROLL

מניחים את הירקות במרכז העליון של דף הרול. מקפלים את החלק התחתון של הדף מעל גבי החלק העליון, וכעת ניגשים לגלגל מצד ימין לשמאל תוך כדי הידוק.

המיומנות לקיפול נרכשת ככל שמכינים יותר. רק בפעם השלישית כשקיפלתי את הרול הבנתי שאני צריכה להדק וסוף סוף התגלה הסוד של איך הם מצליחים ב"מיט אנד רול" לקפל כל כך מוצלח המון תוכן בתוך דף הבצק של הטורטייה, שהוא לא גדול יחסית. 

וכאן מוכן עם רוטב טריאקי וצ'ילי מתוק. 

אמנם יצא קצת "מקומט" אבל כל פעם יוצא משהו אחר וזה הקסם של המנה הזו, במיוחד אם לא צריך להתאמץ ולהכין לאירוח אלא הכנה מהירה לבני הבית. 

 

 


בתאבון.

זה טעים, מזין והפלא ופלא גם משביע מאד. שלושה רולים לארוחת צהריים, בשבילי כמובן, בהחלט מספיקים.





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת