00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

סלט רימונים ואנטריקוט ברוטב נענע

החלה עונת הרימונים ואיתה גם החלו לצוץ מתכונים לערב החג. אז גם אני רוצה לתת לכם מתכון לחג...

זהו סלט שמככב אצלי בראש השנה כבר כמה שנים. הסלט הוא מרשים ביופיו, מתאים לחג וכמובן טעים בטירוף!!

לפני מספר שנים חבר קרוב שלי השף שמוליק ישראל (שבקרוב יתארח בבלוג, תאמינו לי יש למה לחכות....) נתן לי את המתכון וכמובן שהייתי חייב להכניס בו משהו משלי ואת התוצאה הסופית תמצאו למטה.

כמובן שכשנגמרת עונת הרימונים אפשר להוסיף במקום קוביות אגסים או פרוסות תפוחים.

מצרכים:

לאנטריקוט:

2 פרוסות אנטריקוט בעובי של 2 ס"מ

כף חרדל דיז'ון חלק (איכותי)

כף דבש

מעט שמן

מלח גס ופלפל שחור גרוס

לסלט:

רימון גדול מפורק לגרגרים

שקית עלי בייבי

בייבי חסה (אם אין אז חסה רגילה קצוצה)

בצל סגול גדול

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

2 גזרים מגורדים

חבילה של קשיו מסוכר

לרוטב נענע:

צרור נענע

חצי כוס  מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

רבע כוס דבש

רבע כוס סילאן 

 2 כפות חרדל דיז'ון חלק איכותי

מלח גס ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

תחילה נכין את האנטריקוט כי הוא צריך להתקרר עד שנשתמש בו.

נערבב בקערית את הדבש והחרדל ונמרח על נתחי האנטרקוט שכבה דקה בעזרת מברשת ולבסוף נתבל בפלפל ומלח.

נמרח על מחבת פסים מעט מאוד שמן ולאחר שהמחבת מעלה מעט עשן נניח את הנתחים (שישמעו את הפססססס.....), יש לצרוב את הנתחים לא יותר משלוש דקות בכל צד (הרעיון הוא לקבל ורוד בפנים), נניח את הנתחים בצלחת לקירור (לא במקרר, צריך להגיע לטמפרטורת החדר).

הכנת הרוטב:

מכניסים למג'ימיקס את כלל מרכיבי הרוטב כאשר את הנענע יש להפריד מהגיבעולים הקשים, טוחנים את הכל לרוטב חלק (שימו לב יוצא הרבה יותר רוטב ממה שאנו צריכים אז מה שנשאר אפשר לשים בבקבוק ולשמור במקרר).

הרכבת הסלט:

חותכים לרצועות דקות את הפלפלים והבצל סגול. קוצצים את את החסה ומייבשים אותה.

מכניסים לקערה את כלל הירקות כולל עלי הבייבי והגזר המגורד

מוסיפים חצי מכמות גרגירי הרימון וחצי חבילה של קשיו מסוכר.

חותכים את נתחי האנטריקוט (מהרוחב) לרצועות ומוסיפים חצי מהכמות לקערה.

לפני ההגשה לשולחן שופכים את הרוטב (לא להציף) ומערבבים, מעטרים מלמעלה עם הקשיו המסוכר, גרגירי הרימון ורצועות האנטריקוט שהשארנו בצד ומגישים.



שנה טובה!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת