88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אגסים מרמת הגולן

הפירות של רמת הגולן ידועים באיכות שלהם, זה איזור מצויין לגידול של תפוחי עץ, נקטרינות, אגסים, דובדבנים ועוד

יש לנו זוג חברים טובים שגרים בישוב נווה אטיב ברמת הגולן, עמי ופטריסיה המקסימים, בכל הזדמנות, הם מפנקים אותנו, אם זה שמן זית מאיכות מעולה, דובדבנים בעונה, נקטרינות, וואו איזה נקטרינות, הטעם שלהם בלתי נשכח. לפני זמן מה, נחת על שולחני ארגז של אגסים טעימים ומרהיבים ביופיים.

מה זאת אומרת אגסים? מי שלא טעם אגסים ישר מהעצים של רמת הגולן, לא יודע מה זה אגסים טעימים, טריים, עסיסיים.

בילדותי, במושב, גם גידלנו פירות ועבדנו גם בקטיף של הפירות וגם במפעל האריזה, במיון לפני השווק שלהם, לכן כשאני רואה כמות כזו של פירות, מיד אני מתחילה קודם כל למיין את הפירות.

ממיינת, לפי גודל, צבע, צורה - איזה יופי, הא?

תראו כמה עסיסיים

טוב, ומה עושים עם כל כך הרבה אגסים? קודם כל לא מפסיקים לאכול מהם,  אוכלים בכל יום שניים שלושה, כי הטעם שלהם זה לא כמו האגסים מהסופר ואי אפשר להפסיק לאכול מהם, גם מחלקים קצת לבני המשפחה וכדי לשמר אותם, הכנתי מהם ריבה, שתהיה לי גם בחורף ריבת אגסים תוצרת בית, אבל לפני הריבה, הכנתי טארט טאטן אגסים.

והריבת אגסים

למי שמעוניין במתכונים: טארט טאטן אגסים: 

הוראות ועצות מקדימות:

  1. לשמן מעט תבנית בגודל 24
  2. לחמם תנור ל-190 מעלות
  3. אפשר להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה

מצרכים

1.     70 גרם חמאה רכה

2.     200 גרם סוכר

3.     1 חבילה בצק עלים, חתוך קצת יותר מגודל התבנית

4.     5-6 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים

5.     מעט תמצית וניל

6.     מעט קינמון לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. להמיס במחבת סוכר לקרמל, להוסיף חמאה, לערבב
  2. לשפוך לתבנית את הקרמל
  3. לסדר מעל את האגסים בצורה יפה
  4. לתבל בוניל וקנמון
  5. להניח על האגסים עיגול של בצק ולחורר, הבצק צריך להיות גדול מעט מקוטר התבנית, להכניס אותו מהצדדים פנימה כך שיעטוף את המילוי מהצדדים
  6. לאפות עד להזהבת הבצק
  7. להמתין עשר דקות ואז להפוך בצלחת הגשה

והמתכון של ריבת אגסים

מצרכים:

  1. 1 קילו אגסים
  2. 1 קילו סוכר
  3. מיץ מלימון אחד קטן
  4. סיר מתאים עם מים ולימון שלאחר מכן נכין בו את הריבה

הוראות הכנה:

לשטוף היטב את האגסים, לקלוף, לחלק ל-4 או יותר לגלען, להכניס לסיר.

לאחר שסיימנו את כל האגסים, לסנן מהמים, להחזיר לסיר, לפזר מעל את הסוכר, לכסות ולאחסן לילה במקרר

למחרת, לבשל על הגז עד שרותח, כשרותח, לערבב ולהנמיך את האש

לבשל בערך שעה וחצי עד שהריבה הופכת להיות סמיכה - בין לבין לערבב, אם נוצר קצף להוציא אותו

לאחר שמוכן, לכבות את האש לקרר ולהעביר לצנצנות מתאימות.

 

  1.   תודה לכם עמי ופטריסיה חברים יקרים ואהובים  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת