00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

גרנולה ביתית

 

כבר תקופה ארוכה שאני מחפשת גרנולה טובה, אבל שלא אזדקק למשכנתא בכדי להינות ממנה מידי בוקר. האמת שאת הגרנולה הכי טעימה עד עכשיו מצאתי בשוק מחנה יהודה, אבל המרחק לא מאפשר לי לקנות אותה באופן שוטף וגם נמאס לי לשלם כל כך הרבה למוצר שבסה"כ מאוד קל להכין בבית. ולכן החלטתי, (לפחות במקרה זה) להפסיק להתבכיין, ולעשות לבד גרנולה ביתית שתענה על כל הדרישות שלי.
ציידתי את החצי שלי ברשימה ארוכה של כל מה שאני רוצה לפגוש בתוך הגרנולה שלי. ובאמת לאחר שהוא שב מסיבוב ההצטיידות בשוק לוינסקי, הגיע תורי ומבלי להתעצל ניגשתי למלאכה.

ואם גם אתם רוצים להינות מגרנולה ביתית טעימה, בואו ביחד איתי ונכין שלב אחרי שלב גרנולה נפלאה  - באחריות! 

 

 

תחילה נערבב את שיבולת השועל, עם גרעיני הדלעת, גרעיני הפשתן,גרעיני החמניות, הקוקוס השקדים הפרוסים, והשקדים השלמים

 

 

בסיר קטן וחסין אש נמיס את החמאה, הדבש והסילן ונערבב יחד עם תערובת שיבולת השועל והשקדים

 

עכשיו נעביר את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה, בשכבה דקה (הכמות במתכון מתאימה לשתי תבניות של התנור)

 

נכניס את התבנית לתנור האפיה שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 25 דקות ונערבב כל חמש דקות.

 

לאחר האפיה נוסיף לתערובת את הצימוקים, והפירות המיובשים ונערבב הכל יחד

 

הכניסו לצנצנת אטומה והניחו על השיש.. זה כבר לא ישאר זמן רב... 

 


המצרכים:

  • 500 גר' שיבולת שועל טבעית (קוואקר)

  • 1 כוס גרעיני דלעת

  • 3/4 כוס גרעיני פשתן

  • 3/4 כוס גרעיני חמניות

  • 1 כוס קוקוס טחון

  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

  • 1/2 כוס שקדים שלמים

 

  • 120 גר' חמאה (ללא מלח)

  • 1/2 כוס דבש

  • 1/2 כוס סילן

 

  • 1 כוס פירות יבשים חתוכים (אני הכנסתי משמשים ודובדבנים מיובשים)

  • 3/4 כוס צימוקים קטנים ובהירים

 

 ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה ל- 180 מעלות. (אם אתם מכניסים את שתי התבניות יחד רצוי להפעיל את התנור על טורבו) ורפדו את תבניות התנור בנייר אפיה (הכמות במתכון מתאים לשתי תבניות)

  2. ערבבו בקערה גדולה את השיבולת שועל,גרעיני הדלעת,גרעיני החמניות, גרעיני הפשתן, הקוקוס הטחון, השקדים המולבנים הפרוסים ושקדים השלמים.

  3. בסיר קטן וחסין אש, המיסו את החמאה, הדבש והסילן, ושיפכו מעל תערובת של שיבולת השועל.

  4. ודאו שכל התערובת צופתה בנוזל, והעבירו את התערובת אל תבניות האפיה. רצוי לסדר את התערובת בשכבה דקה, כדי שתוכל להתייבש בתנור כראוי.

  5. הכניסו את התבניות אל התנור, ואפו את התערובת במשך כ- 20-25 דקות כאשר אתם מקפידים לערבב כל חמש דקות.

  6. הוציאו מהתנור, הוסיפו את הפירות היבשים ערבבו וצננו.

  7. יש לשמור בצנצנת אטומה.

 

 

 

 

 

 

 

 

לבריאות ובתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת