33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קרספלה גבינות / תרד וריקוטה - Crespelle formaggi / Crespelle spinaci e ricotta

 

זוכרות/ים את הקרפ מקמח מלא ושהבטחתי להעלות מתכון לא כ"כ שונה לקרספלה (בעברית חֲבִיתִית) גבינות? אז המתכון הזה מחכה פחות או יותר שנתיים שאעלה אותו. ואתן כאן שתי אפשרויות למלית, הראשונה מלית גבינות והשנייה מלית תרד וריקוטה. הכנה כייפית! surprise

 

מצרכים למלית גבינות:

600 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות או מגוררת

חצי כפית אגוז מוסקט גרוס

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

מצרכים למלית תרד וריקוטה:

650 גרם גבינת ריקוטה

750 גרם תרד מבושל וקצוץ

מעט אבקת שום, מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה של המלית:

לערבב את כל החומרים בקערה ולאחסן במקרר עד לשימוש.

 

מצרכים לקרספלה (מתקבלות 10-12 יחידות):

200 גרם קמח מלא של חברת "ברילה" (במתכון המקורי מופיע 150 גרם קמח)

3 ביצים

חצי כף סוכר חום

כפית מלח

300 מ"ל חלב

50 גרם חמאה מותכת 

 

 

אופן ההכנה של הקרספלה:

לערבב את כל החומרים הרטובים ולהוסיף אליהם את הסוכר, המלח והקמח המלא בהדרגה עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

לחמם את מחבת הקרפים על הגז (מדובר במחבת עם ציפוי נאנו קרמי ולכן לא הוספתי לה שום סוג של שומן כמו שמן או חמאה).

ליצוק כרבע כוס מהבלילה (אני השתמשתי בכף מדידה שמכילה כמות של רבע כוס) ולשטח את הבלילה בעזרת ה"פטישון" שמצורף בערכה או אם יש לכן/ם משהו אחר להשתמש בו כדי לשטח את הבלילה במחבת (אפשר פשוט לסובב אותה מצד לצד). כיוון ששמתי מעט פחות מרבע כוס יצאו לי 12 קרספלה 

לשטח הכל בצורה הכי שווה שאפשר.

לחכות כחצי דקה עד השוליים עושים סימנים של מוכנים.

להפוך בעזרת המרית שמצורפת בערכה (או בעזרת כל מרית שלא תשרוט את המחבת - בעיקרון זו שמצורפת מיועדת למריחה).

להניח על צלחת נקייה.

כשנגמרת הבלילה לסדר את הקרספלה על שולחן נקי.

לשים כמות מכובדת מהמלית במרכז כל אחת מהן ולנסות שהכמות תהיה שווה כדי שתצאנה שוות בגודלן.

לקפל קודם את צד ימין למרכז, לקפל את צד שמאל למרכז, לקפל את הצד הקרוב אליכן/ם לכיוון המלית ולהמשיך בגלגול, להניח על צלחת כשקו הסגירה מופנה כלפי מטה או ישירות בתבנית משומנת קלות.

 

 

כשהקרספלה מוכנות אפשר להכניס אותן לאפייה בתנור בחום 170°C או להוסיף רוטב בשמל ואז לאפות אותן.

 

מצרכים לרוטב בשמל ביתי:

1 ליטר חלב

15 גרם חמאה

קמח - כמה שתופס

פרמג`אנו רג`אנו

 

אופן ההכנה:

להרתיח את החלב ולהוסיף את החמאה, להוסיף בהדרגה את הקמח, לערבב באופן רציף כדי שהתחתית לא תישרף. רוטב הבשמל שצריך להתקבל הוא סמיך.

ליצוק את רוטב הבשמל על הקרספלה שבתבנית בעזרת מצקת - עוזר לקבל פרופורציות בכמות הרוטב שנשארה וגם לכסות הכל בצורה שווה.

 

 

לפזר מעל מעט פרמג`אנו רג`אנו ולהכניס לתנור לכחצי שעה או עד שהרוטב בשמל מבעבע.

 

 

להוציא מהתנור ולהגיש. ככה נראות הקרספלה תרד וריקוטה (מעט יותר שמנמנות ותפוחות ללא רוטב בשמל, פשוט לאפות עד שמשחימות). גם הפעם החלפתי את הקמח הרגיל בקמח מלא של חברת "ברילה". התמונה מימין לפני האפייה ומשמאל אחרי האפייה.

 

 

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת