55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

שמרים, רבותי שמרים.

אני אוהבת את ריח עוגות השמרים, אין, אין על ריח של עוגת שמרים הנאפית בבית. 

ישנם מתכונים רבים ומגוונים להכנת עוגות שמרים כאשר הניואנסים ביניהם דקים. 

היום החלטתי להכין על פי בצק השמרים של ניקי ב. - בעלת בלוג אוכל בגובה העיניים הנקרא אוכל עושים באהבה

חיש קל פתחתי המיקסר (קיצ'נאייד למתעניינים) והלישה החלה ....כמובן, שרעיון הצילום עלה בשלב מאוחר יותר אז אין תמונה ראשונית...

הנה הבצק לאחר התפחה ראשונה 

 

ותמונה של העוגות בתנור (שכחתי לצלם אי אילו שלבים)

 

והדוגמניות לאחר האפייה ובטרם הזלילה 

 

עוגת שמרים - ניקי ב. (המתכון כפי שהוא מופיע בבלוג )

מצרכים:

840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)

ביצה טרופה להברשה
כפית דבש

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה  חלב וללוש עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אנחנו נהנינו מהעוגות .....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת