00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

my scraps

הקייטנה הגיעה לסיומה....

וביום ראשון נעשה סיכום סופי של "מה היה לנו בחודש האחרון"

אבל לפני זה, אספר לכם קצת מה היה לנו היום. את הבוקר התחלתי מאוד מוקדם בנסיעה לבדי לשוק הפשפשים. למרות שהייתי שם כמה פעמים, תמיד נסעתי עם אבא שלי שנהג ואחותי, כך שלא התייחסתי כ"כ לדרך ולחניה (לאבא שלי יש מקום חניה שהוא אוהב לחנות בו ואין צורך בתשלום). הפעם די חששתי שאסתבך ובאופן ממש מפתיע, הגעתי בקלילות ואפילו מצאתי חניה על הרחוב של השוק וללא תשלום   (3 דקות הליכה). יש לי שתי רכישות נחמדות, אבל טרם צילמתי.... מבטיחה להעלות בקרוב.

כשחזרתי הביתה לקחתי את הילדים ונסעו לאזור השוק בפתח תקווה, לחפש סירים ומחבתות למטבחון שלהם . מכיוון וקנינו את זה מכסף שהגדול קיבל ליום הולדת מהסבא, הוא ביקש לשלם וגם לשמור את העודף :P. כמובן שאמרתי שאני אשמור בינתיים, עד שנחזור הביתה. מצאנו כמה כלים נחמדים, כולל מיקסר קטן מפלסטיק (לא יודעת כמה הוא עמיד.... נראה).

חזרנו הביתה עייפים ורעבים. ומה היה לנו לאכול?  ביתית. יאמיייי. בעלי הכין איתם את הבצק לפני שיצאנו לשוק וחזרנו אחרי שתפח והיה צריך רק להוסיף רוטב, תוספות ולהכניס לתנור.

מצרכים (ל- 12 פיצות אישיות)

500 גר' קמח תופח

כ- 12 גרם שמרים יבשים

50 מ"ל שמן זית

1/2 כפית סוכר

כפית מלח שטוחה

1/2 1 כוסות מים חמים

לרוטב:

 1 בצל

2-3 שינים שום כתושות

קופסת עגבניות מרוסקות

קורט מלח

פלפל שחור

פפריקה (חריפה ומתוקה)

בזיליקום קצוץ

אורגנו קצוץ

אופן ההכנה:

את הרוטב ניתן להכין לפני הבצק, או בזמן שהוא תופח.

קוצצים את הבצל דק דק, ומטגנים אותו בסיר קטן עם מעט שמן זית. לאחר שהבצל מתרכך, מוסיפים ומטגנים קלות את השום הכתוש, ואז מוסיפים את כל שאר המרכיבים. אם יש ורוצים להוסיף כמה טיפות של רוטב צ'ילי חריף ושקית של תבלינים לפיצה מהפעם האחרונה שהזמנתם... בכיף.  מערבבים הכל, עד שהרוטב מבעבע ומכבים את האש.

לבצק - מנפים את הקמח בקערה (לא של המיקסר, בקערה נפרדת).

מכניסים לקערה את המים והשמן, ועליהם מוסיפים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. לשים את כל התערובת במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

נותנים לבצק לתפוח כ- 20 דקות, מכוסה במגבת או ניילון נצמד, ובינתיים אפשר להכין את הרוטב.

לאחר שהבצק נח נח כ- 20 דקות, משטחים אותו במערוך על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים.

מניחים את העיגולים על מגש עם נייר אפיה ונותנים להם לתפוח עוד כ- 20 דקות. לאחר שתפחו, יוצקים רוטב על כל עיגול, גבינות ותוספות ע"פ הטעם.

מכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 180 מעלות, כ- 20-30 דקות, עד שהקצוות משחימים והגבינה נמסה (בזמן שהפיצה היתה בתנור הילדים התקלחו והתרעננו)

בתאבון

 

 

אני רק חייבת להוסיף שהבת שלי לא אוהבת פיצות קנויות! פיצה רגילה היא לא מוכנה לאוכל, מקסימום את החלק הקשה, וגם זה רק לאחרונה. אבל שבועיים לפני סוף הגן שלה, הם הכינו פיצות עגולות בגן והיא קיבלה הביתה פיצה אישית. אמרתי למטפלת שהיא לא אוהבת ולא נראה לי שהיא תאכל.... ותוך כדי ההליכה לאוטו היא כבר התחילה לכרסם ובאופן ממש מפתיעה היא אכלה כמעט את כל העיגול!! היא השאירה חתיכה קטנה וביקשה לשמור לאח הגדול

ומאז היא אוכלת פיצות ביתיות, עגולות (אני מזכירה לה לפני שהם הכינו בגן והיה לה מאוד טעים ושהיא אכלה כמעט את הכל). בינתיים עוד לא ניסינו שוב פיצה קנויה כי האמת שהביתית ממש מוצלחת. אנחנו מכינים ומקפיאים כשזה עדיין טרי.

שבת שלום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ofekdean אלא אם צויין אחרת