33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

סוף סוף סיימתי.

זה נס שאני מסיימת לבשל בשעה 17.00.

אולי עוד אוכל לנוח קצת לפני שנאכל.

אז היום אוכלים קציצות ברוטב צהוב 

 

1 ק''ג בשר בקר טחון אורגני

4 גזרים מגוררים דק

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

6-8 כפות פירורי לחם

2 ביצים

פפריקה

כרכום

מלח

לערבב את כל המרכיבים של הקציצות, לקרר לחצי שעה. ליצור קציצות (לי יצאו בערך 30 גדולות) ולהכין את הרוטב.



לרוטב: 

2 בצלים חתוכים לרצועות

1 כפית שום כתוש

כרכום

פפריקה

כמון

מלח

פלפל אנגלי

מים לכיסוי כל הקציצות .

לטגן בשמ''ז בצל ואז שום. להוסיף את כל התבלינים ואת המים, ולהביא לרתיחה. להכניס פנימה את כל הקציצות ולבשל על אש קטנה כשעה.

 

 

            

יש לנו היום גם אורז, חמוציות ושקדים גרוסים 

שתינו גם שייק פירות טעים מאוד! 

       

בפנים יש אבטיח, מלון, פסיפלורה, שזיפים וענבים.

 

ולקינוח הכנתי מאפינס שזיפים אדומים 

 

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס סוכר

כפית קינמון

- - - - - -

2 ביצים טרופות

3/4 כוס חלב

85 גר׳ שמן קוקוס

- - - -

5 שזיפים חתוכים לקוביות

25 גר׳ חמאה מומסת

כף סוכר

חצי כפית קינמון 

לערבב חלק ראשון עם חלק שני ולשפוך לתבנית מאפינס עד מחצית הגובה. מלמעלה לשפוך את תערובת השזיפים, ולתנור ל-20 דק׳. (לא לשכוח להשאיר מקום בתבנית כי אחרת זה גולש....).

 

שבת שלום לכולנו. ;)


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת