11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

דובשניות

07/09/2012


נכון שיש עוד קצת זמן עד ראש השנה.. אבל לאור הצלחת המתכון הזה בשנה שעברה החלטתי להכין אותו כבר מעכשיו ;)!
אני מאוד אוהבת דובשניות.. גם את היבשות שקונים בסופר...:P לא יודעת אם זה בגלל נוסטלגיה לילדות או שאני פשוט אוהבת את הטעם של העוגייה הזו, אבל מה שבטוח אני בהחלט לא יכולה להשאר אדישה כלפיהן!
אני לא יודעת למה אבל תמיד חששתי מהכנה של דובשניות... (זה נורא מצחיק אותי נוכח העובדה שאני כבר שבוע נאבקת עם מתכוני מקרון מסובכים  אבל נחזור לענייננו)
לפני שנה חיה חברתי היקרה הכינה את הדובשניות הללו והעלתה תמונה לפייסבוק שלה.. מיד התקשרתי לברר את המתכון והיא נתנה לי אותו בשמחה...(ובהזדמנות זו חיה אם את קוראת את הבלוג שתדעי שאני מתגעגעת אלייך מלא! נשיקות לתומר ותמר)

המתכון הוא של מירי רביבו מהבלוג המקסים בשם Room 4 Dessert משום מה לא הצלחתי להכנס לבלוג...אבל מצאתי אותו גם כאן באתר של עכבר העירhttp://www.mouse.co.il/CM.articles_item,582,209,28205,.aspx
המתכון המקורי הוא של שף עומר בן גל ממסעדת לילית, הוא מאוד פשוט וקל להכנה (יש רק מספר שלבים שצריך להמתין בהם...ולהתאזר בסבלנות)

אני הכנתי אותן בלי התבלינים שבמתכון המקורי (קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר) מכיוון שאני מכירה את הנפשות הפועלות שיאכלו את העוגיות ויודעת שהם לא מחבבים כל כך תבלינים דומיננטיים-אתם מוזמנים להכניס אותם למתכון-אני ויתרתי...
בנוסף, הציפוי שהכנתי סמיך בטירוף (וגם מתוק) אתם מוזמנים לדלל אותו לפי טעמכם האישי...
הדובשניות הן אחלה מתנה  (או תוספת למתנה) למשפחה/חברים שמארחים אתכם בחג!

מרכיבים: (לבערך 50 דובשניות בינוניות
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום כהה (אני השתמשתי בבהיר)
1/2 כוס שמן
2 ביצים
3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון-לא השתמשתי
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון-לא השתמשתי
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון-לא השתמשתי
לציפוי:
300 גרם אבקת סוכר-לפי הטעם
4-5 כפות חלב-לפי הטעם 

אופן הכנה:
-מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד שהוא מגיע למצב נוזלי.

-מוסיפים סוכר לדבש המחומם תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים שמן לדבש המחומם תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה ומערבבים מעט, בשלב הזה תיווצר תגובה כימית מגניבה ביותר (אתם תרגישו שאתם בעיצומו של ניסוי מעבדה ) שתהפוך את הצבע של התערובת מחום כהה, לחום בהיר מאוד, התערובת תתפח מעלה וזה וייראה כאילו השמן נפרד מכל התערובת. (לא לדאוג-ככה זה אמור להיות)
 
- התערובת מתחילה להתבהר... 

-מצננים את התערובת (שנראית כמו קצף בירה כהה) ל-20 דקות.

-טורפים בקערה נפרדת את הביצים.

-לאחר שהמתנו 20 דקות מוסיפים אותן בהדרגה לתערובת הדבש.

-מקפלים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק-
כוס הקמח הראשונה תהיה מאוד קלה לקיפול אך עם הכוס השלישית אתם תרגישו מאבק קל... לא נורא בסוף כל הקמח יבלע בתערובת!

-מצננים את התערובת במקרר למשך שעה.

-מחממים תנור ל- 180 מעלות כ-20 דקות לפני אפיית העוגיות.
- יוצרים כדורים אחידים בגודלם (עד כמה שאפשר-ממש לא נורא אם לא כולם באותו הגודל) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מומלץ לרווח אותם לפחות 4-5 ס"מ כי העוגיות תופחות מאוד במהלך האפייה.

-אופים במשך 12-15 דקות, או עד לתפיחה קלה של הדובשניות וקבלת ברק. שימו לב לבדוק אותן במהלך דקות האפיה האחרונות, על מנת שלא ישרפו.
אני אפיתי אותן בתנור הישן והמעפן שלי 12-13 דקות.
-מצננים את הדובשניות.
 
-ובינתיים עוברים להכנת הציפוי ע"י ערבוב אבקת הסוכר והחלב בקערה קטנה

-הציפוי הצחור והמתוק שלנו.

-טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים אותה בחזרה על נייר האפיה עד להתייבשות וגיבוש הציפוי.

-ציפוי סמיך יותר... (ומתוק יותר)

-שומרים בקופסא אטומה ומפנקים את בני הבית או אורזים בצנצנת יפה ומפנקית את המארחים שלכם בחג...

ד"ש חמה מפו הדב....

תקריב..

דבש, הכל דבש...

ועוד אחת... נתראה בקרוב! שבת שלום!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת