00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קוקוס ופודינג שוקולד

 

סיפורה של העוגה הזו הוא המצחיק, (ואולי דווקא המלמד) ביותר שקרה לי לאחרונה  לקראת השבת החלטתי שהפעם לא אאפה עוגה, ואסתפק בעוגיות שכבר הוכנו ערב קודם ונראה היה לי, כי יתנו מענה הולם לקפה של שבת בבוקר, מבלי צורך לטרוח באפיית עוגה. (יש לציין כי החלטה התקבלה פה אחד בהצבעה חשאית שערכתי איתי ובאמצעותי..)   וכך באמת עשיתי ואפילו הצלחתי לשרוד בשקט את ליל השישי! 
אבל אז בבוקר השבת כשאנו יושבים עם הקפה של שבת בבוקר וביד עוגיה קטנה (זו שהחליפה את העוגה...חחח). התקבלה ההודעה הבאה: "אנחנו באים לבקר אתכם היום. אל תכיני כלום, רק קפה ועוגה"!  

טוב מצידם הם באמת לא אמרו כלום... "רק קפה ועוגה"!    אבל היי חברים לא שמעתם על הפתגם הזה "שהסנדלר הולך יחף???????   ועל חוקי מרפי שמעתם????  הרי מכל השבתות שבהן אני מכינה עוגות בלי סוף, דוקא השבת החלטתם לקפוץ לביקור?  

אך מאחר ואותי חינכו שחייבים לקבל את האורחים בדיוק  כמו שהיית רוצה שהם יקבלו אותך ומאחר והזמן שעמד לצידי היה קצר, התחלתי בחיפושים במזווה,  ושם  מצאתי 2 קופסאות אינסטנט פודינג בטעם שוקולוד בלגי, שהחצי שלי הביא מהקניה בסופר.
ומשום מה אני לא יודעת עד עכשיו למה, התחלתי לקרוא את המתכון הכתוב על הקופסא. היה שם מתכון לעוגת שוקולד של גיל חובב. חשבתי לעצמי מעולם לא ניסיתי לאפות עוגה של גיל חובב. אולי הגיע הזמן? באמת שמעתי שהוא אוהב מתכונים קלים בלי הרבה התייפיפויות מסביב, וזה הרי בדיוק מה שאני מחפשת! כאן נפלה ההחלטה (שוב בהצבעה חשאית איתי ועם עצמי....) והתחלתי במלאכה.......

5 דקות הכנה, והעוגה כבר היתה בתנור.

עוד זמן אפיה של כ- 20 דקות... והעוגה יצאה מהתנור! 
עכשיו רק  מעט זמן לצינון       
הכנת הקרם ;)     ציפוי העוגה

ו - מוכן!!!!!

 

(סליחה יש דפיקה בדלת... רק אכניס את האורחים וכבר חוזרת...)

 

 

 

 

 

סופו של הסיפור היה, שהעוגה הזו התקבלה בהמון פרגון ואהבה, ומחמאות לא הפסיקו לעוף לה מעל הראש:P וכשסיימו לפרגן לה גם אני קיבתלתי כמה שאריות....חחחח

 

מוסר ההשכל שלמדתי מהסיפור הזה:

א. שתמיד כדאי שיהיו בבית המצרכים הבסיסיים להכנת עוגה.

ב. חוקי מרפי עובדים.

ג. תמיד כדאי לנסות דברים חדשים כי לרוב הם מפתיעים לטובה. ושאפו גדול לגיל חובב!!!!

ועוד אחד קטן -   תמיד נעים לקבל פרגון, גם אם עבדת למענו רק 10 דקות!!


 

 

 

 

המצרכים לעוגה:   (מתאים לתבנית בגודל 22 או 24* )

  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל

  • 4 ביצים

  • 1/2 כוס קוקוס טחון

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 1 חב` אינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי

 


ההכנה: 

  1. תחילה מחממים את תנור האפיה, לחום של 180 מע`.

  2. משמנים את התבנית במעט חמאה מומסת.

  3. מקציפים במיקסר את הביצים (שלמות) ביחד עם הוניל והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

  4. מערבבים יחד את הקוקוס עם אבקת האפיה והאינסטנט פודינג. ומוסיפים אל קערת המיקסר. וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה.

  5. יוצקים את התערובת שהתקבלה אל תבנית האפיה המשומנת ואופים במשך כ- 20 דקות.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. 

 

המצרכים לקרם:

  • 1 קופ` שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 1 כוס חלב

  • 1 קופס` אינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי

 

ההכנה:

  1. מקציפים את כל המצרכים יחד במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

 

 

הערות/הארות:

* רצוי להשתמש בתבנית מס` 22 או 24 ס"מ ולא גדולה יותר מאחר והעוגה יוצאת די נמוכה.

* ניתן להמיר את אינסטנט הפודינג בטעם שוקולד בלגי, לכל טעם אחר ובכך לקבל כל פעם עוגה שונה 

* כפי שניתן לראות בתמונה, אני הוספתי מעט סוכריות בצבעי שחור לבן לקישוט. כמו כן ניתן למרוח את הקרם באופן ידני פרוע וזה נותן מראה יפה לא פחות..

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת