44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות המילוי כבר בפנים

בס"ד


הנה יום שני קרב ובא והילדים חוזרים ללימודים. אני לא מאמינה שרואים את האור בקצה המנהרה והזמן עבר חלף לו. 

עכשיו מתחילות הדילמות מה להכין להם בכריך של ארוחת עשר. אצלי נהוג ביום שישי בלבד לאכול פרוסה/לחמניה עם שוקולד והילדים לא זזים מזה.

את הלחמניות הבאות הגיתי במחשבה על יום שישי בביה"ס. גם כך השוקולד נמרח בכריך,מדוע שלא יהיה כבר אפוי בתוכו.

הכנתי בצק ללחמניות, פתחתי כל לחמניה, מרחתי את ממרח השוקולד האהוב,גילגלתי ויצרתי צורה של לחמנית קשר. מה אומר לכם ההתענגות של הילדים עליהם היתה שווה את כל המאמץ.

אז לכבוד שנת הלימודים החדשה אני מגישה לכם רעיון נוסף לכריך עם השוקולד.

מקווה שתהנו ושיהיה לכל התלמידים/ות בהצלחה בשנה החדשה

 

 

המצרכים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

3.5 כוסות מים פושרים

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

1 ביצה


למילוי:

ממרח שוקולד

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט שמן

שומשום לזריה


אופן ההכנה:

- בקערת מיקסר לשים את הקמח,שמרים,סוכר,שמן וביצה ולהתחיל לערבל.

- להוסיף את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד.

 - להוסיף את המלח וללוש את הבצק 7-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לכסות בנילון נצמד ולהניח לתפיחה במקום חמים לשעה.

- לחלק את הבצק לכדורים קטנים.

- לרדד כל כדור לעלה דק, למרוח את השוקולד ולסגור לרולדה.

- את הרולדה לגלגל עד לקבלת גלילה מאורכת, להעביר מחצית מהבצק על המחצית השניה באלכסון ולדחוף את היתרה של הבצק המרווח שנוצר עד לקבלת לחמנית קשר.

- להניח את הבצק לתפיחה נוספת של כחצי שעה עד שהבצק מעט תופח.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום (ניתן לוותר).

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

- להוציא מהתנור ולכסות במגבת לשמירה על הרכות של הלחמניה.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת