33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קרפ מקמח מלא - Crêpes

 ליום ההולדת שלי קיבלתי ערכה מקצועית להכנת קרפים

 

 


אחרי שבועיים וקצת החלטתי לנסות אותה והכנתי קריספלי מקמח מלא עם מלית ריקוטה+מוצרלה (קריספלי זה השם האיטלקי לקרפ... רשומה עם מתכון בקרוב), אחרי כמה ימים החלטתי שאם הקריספלי יצאו כ"כ טעימים, אז למה לא לנסות להכין קרפ מקמח מלא עם מלית מתוקה? התאזרתי בסבלנות, אבל היא סוג של נגמרה... אז החלטתי פשוט להכין וזהו!

 

בלילה לפני הכנתי את הבלילה (למי יש כוח לערבובים על הבוקר?!), התעוררתי מוקדם שמחה וטובת לבב (למרות שישנתי 3 שעות בלילה ולמרות שהעירו אותי מוקדם מ-א-ו-ד מהרגיל) והכנתי קרפים לתפארת אימפריית אמאלפי!


מצרכים לקרפים (מתקבלים כעשרה קרפים):

200 גרם קמח מלא (במתכון המקורי מופיע 150 גרם קמח אבל לדעתי הבלילה יוצאת דלילה מדיי)

3 ביצים

חצי כף סוכר חום

300 מ"ל חלב

30 גרם חמאה מותכת קלות (קלות הכוונה לא לשרוף אותה למוות)

וניל מגורד משליש מקל וניל (לחתוך שליש מאורך המקל, לחצות אותו לאורך ולהוציא בעזרת סכין את התכולה הגרגירית הנהדרת הזו... במתכון המקורי מופיעה חפיסת סוכר וניל)


מצרכים למלית ולקישוט:

שוקולד/חמאה/ממרח חלבה/דבש/סילאן, קוקוס/אגוזים - אפשר בהחלט גם פירות וקצפת למשקיעות/ים במיוחד 

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים הרטובים ולהוסיף אליהם את הסוכר, הוניל שגורד ואת הקמח המלא בהדרגה עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

כמו שכבר כתבתי בהתחלה אני איחסנתי את הבלילה בלילה שלפני ההכנה (כחמש שעות) אבל לדעתי ומניסיוני עם הקריספלי אין צורך בכך.

לחמם את מחבת הקרפים על הגז (מדובר במחבת עם ציפוי נאנו קרמי ולכן לא הוספתי לה שום סוג של שומן כמו שמן או חמאה).

ליצוק רבע כוס מהבלילה (אני השתמשתי בכף מדידה שמכילה כמות של רבע כוס) ולשטח את הבלילה בעזרת ה"פטישון" שמצורף בערכה או אם יש לכן/ם משהו אחר להשתמש בו כדי לשטח את הבלילה במחבת (אפשר פשוט לסובב אותה מצד לצד).

לשטח הכל בצורה הכי שווה שאפשר.

לחכות כחצי דקה עד השוליים עושים סימנים של מוכנים.

להפוך בעזרת המרית שמצורפת בערכה (או בעזרת כל מרית שלא תשרוט את המחבת - בעיקרון זו שמצורפת מיועדת למריחה).

לפזר/למרוח מעט שוקולד/חמאה/ממרח חלבה/דבש/סילאן/מה שבא לכן/ם ולקפל את הקרפ לחצי...

לפזר/למרוח עוד קצת שוקולד על רבע משטח הקרפ ולקפל את הקרפ לרבע, לפזר מעט שוקולד מעל (אפשר גם שוקולד נוזלי), מעט קוקוס/אגוזים - et voilà!

 

להמחשת ההכנה חי (18) תמונות:


לחמם את מחבת הקרפים על הגז (מדובר במחבת קרמית ולכן לא הוספתי לה שמן/חמאה)

 


 

ליצוק רבע כוס מהבלילה (אני השתמשתי בכף מדידה בגודל של רבע כוס)

 

 

לשטח את הבלילה בעזרת ה"פטישון" שמצורף בערכה או אם יש לכן/ם משהו אחר להשתמש בו כדי לשטח את הבלילה במחבת (אפשר פשוט לסובב אותה מצד לצד)

 

 

קשה לצלם ביד אחת ולהכין ביד שנייה 

 

 

לשטח הכל בצורה שווה ככל האפשר

 

 

הקרפ מתחיל לקבל צורה מוצקה יותר...

 

 

לחכות כחצי דקה עד השוליים עושים סימנים של מוכנים


 

להפוך בעזרת המרית שמצורפת בערכה (או בעזרת כל מרית שלא תשרוט את המחבת)

 

 

זה הצד השני של הקרפ...

 

 

 

למרוח מעט שוקולד/חמאה/ממרח טחינה/דבש/סילאן/מה שבא לכן/ם על חצי מהקרפ..


 

לקפל את הקרפ לחצי...

 

 

פיזור קליל של שוקולד על רבע מהקרפ...

 

 

אפשר לסמן את מיקום הרבע של הקרפ כדי לקפל בצורה נוחה

 

 

הופלה!


 

והנה זה כמעט מוכן!


 

להעביר את הקרפ לצלחת ההגשה


 

עוד קצת שוקולד כי אין מספיק 

 

 

אם אוהבות/ים קוקוס/אגוזים זה הזמן לקשט באופן סופי... אפשר בהחלט גם פירות וקצפת למשקיעות/ים במיוחד 



שיהיה לבריאות ובתיאבון - Bonjour!


 

* המתכון לקריספלי לא שונה יותר מדיי ואעלה רשומה בקרוב...

* המתכון לפני השינויים שלי לקוח מהספר שמצורף לערכת Chef à Porter Crêpes מסדרת Bialetti aeternum.

* בתמונה הראשית חמישיית קרפים שמרחתי את השוקולד בהם בעזרת המרית המצורפת, בתמונה האחרונה (זו למטה) שני קרפים ללא מלית.

 

 

וממש לסיום רציתי לשתף אתכן/ם שקישור לרשומה שלי סמבוסק חומוס מדוגמים התפרסם בניוזלטר של "על השולחן"  אז ההשקעה משתלמת ותודה לכל אחת ואחד מכן/ם שאתן/ם עוקבות/ים אחרי הבלוג שלי  בשורות טובות, ליאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת