00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

דג אפוי בניחוח תבלינים מרוקאיים

 

את המנה הזו, הכנתי השבוע כבר פעמיים. לראשונה היא הוכנה באמצע השבוע, עם פילה של דג בורי. הפירגון שקיבלתי ודרישת הקהל, הביאו אותי להכין אותה שוב לארוחת השבת והפעם הכנתי עם פילה של פורל. יש לציין כי בשתי הגרסאות המנה יצאה נפלא ומכך אני מסיקה שכל אחד יכול להכין עם הדג החביב עליו ותערובת התבלינים כבר תעשה את קסמיה!  

אני בחרתי להגיש את הדג מעל מצע של שערות קדאיף שנאפוו עם מעט חמאה בתנור, לקבלת קריספיות מענגת.
השילוב בין הדג והרוטב הנפלא שלו לבין שערות הקדאיף בהחלט הוכיח את עצמו לטובה, וסיפק עניין רב בפה גם במרקם וגם בטעם.

 

 

 

המצרכים:

 

  • 2 דגים מפולטים ללא אדרות

  • 1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית כמון

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

  • 1 פלפל חריף קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 1/4 כוס שמן זית

 

  • 1 בצל גדול פרוס לעיגולים

  • 1 עגבניה גדולה פרוסה

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

 

 

 

 

 

ההכנה:

  1. ערבבו בקערה קטנה, את התבלינים, השום, הכוסברה, הפטרוזיליה והפלפל החריף ביחד עם שמן זית והשאירו אותם יחד למיזוג טעמים לפחות רבע שעה.

  2. רפדו את תבנית התנור בנייר אפיה, וסדרו עליה את פרוסות העגבניה והבצל ופזרו מעט מעשבי התיבול.

  3. סדרו מעל הירקות הפרוסים את נתחי הדג ומירחו עליו את המשרה שהכנתם.

  4. הכניסו לתנור בחום 180 לכרבע שעה.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת