66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שכבות וניל

עוגת שכבות וניל

בס"ד

הבת שלי ואני חוגגות יום הולדת באותו היום, אומנם התאריך כבר עבר אבל הבאתי לכם את המתכון של העוגה שהכנתי לנו. יום ההולדת יצא לנו בשבת כך שכל השישי שבת היה מוקדש לחגיגות, באו חברות של הבת ועשינו סעודה גדולה בבוקר שבת וגולת הכותרת היתה העוגה הזאת.

מקווה שתהנו ממנה אצלי היא התחסלה במהירות האור.

 

המצרכים:

5 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

2 כפות שמן

 

לקרם:

1 קופ' שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס חלב

 

לציפוי:

שוקולד מגורר

 

אופן ההכנה:

- לשים את הביצים השלמות בקערת המיקסר ולהתחיל להקציף.

- כשהקצף מתחיל לעלות להתחיל להוסיף את הסוכר ב- 3 פעמים.

- להמשיך להקציף 7-8 דקות עד שהקצף בהיר ותפוח.

- להכניס את השמן והקמח לתערובת ולערבב בעזרת לקקן בתנועות עטיפה עד שהקמח נבלע בתערובת.

- לכסות תבנית של התנור בניר אפיה ולשמן אותה מעט.

- לשפוך את התערובת לתבנית וליי'שר.

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

- להוציא ולקרר.

- בקערה לשים את השמנת,אינסטנט והחלב ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

- ליי'שר את השולים של העוגה בעזרת סכין.

- לחלק את העוגה ל- 3 פסים.

- להניח פס אחד על צלחת הגשה, למרוח מעליו 1/4 מכמות הקצפת.

- להניח פס נוסף ומעליו שוב 1/4 מכמות הקצפת.

- לשים את הפס האחרון ולכסות מעליו ובצדדים ביתרת הקצפת.

- לגרד מעל שוקולד ולהכניס למקרר לשהיה של שעה לפחות.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת