00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

גלילות עוף עם עשבי תיבול

 

 

בשבוע שעבר, כשחזר החצי שלי מהסופר, הוא הודיע לי חגיגית כי לא ניתן היה למצוא עופות במחלקת הבשר אלא רק שניצלים.

בהתחלה חשבתי לעצמי... זה לא טוב בכלל, הרי הוא רגיל שבכל ארוחת שבת יש עוף בתנור. ואיך אפשר לפתור את הבעיה? ואפילו חתיכת עוף אחת אין לי במקפיא?! ומצד שני הבנתי די מהר כי זה הזמן, סוף סוף לגוון מעט (את זה שמרתי ביני לבין עצמי... כי בכל זאת לא נעים לשמוח בעת עצב של אחרים)  אבל היי בסופו של דבר, הרי הוא זה שאמר שאין עוף...חחח
ובכן הפעם החלטתי ללכת על גלילי עוף (שניצל, בואו נקרא לילד בשמו) למלא אותם בתערובת עשבי תיבול ולצפות בשומשום צבעוני. ובאמת המנה יצאה יפה וטעימה וקישטה יפה את שולחן השבת... למרות שבכל זאת היו סועדים (סועד!) שאמר שזה בסדר אבל בשבוע הבא חוזרים לעוף בתנור. הפעם אמהר לתת לכם את המתכון כי אם גם לכם יש בררנים בין הסועדים בשולחן, נצלו את ההזדמנות והכינו לכם את הגלילות האלה שיצאו נפלאות לדעתם של יתר הסועדים!

 

 

 

 

 

 

רשימת המצרכים:

 

  • 5 שניצלים פרוסים דק

 

למחית עשבי התיבול:

  • צרור קטן פטרוזיליה 

  • צרור קטן כוסברה (מי שלא אוהב יכול לוותר)

  • 5-6 עלי בזיליקום

  • 1 שן שום  

  • 3 כפות מיונז

  • 1 כף חרדל דיז'ון

  • מיץ מ- 1/2 לימון 

 

 

לציפוי:

  • 1/2 שקית פרורי לחם (קטנה)

  • 1 כוס  שומשום לבן

  • 1 כוס שומשום שחור

  • 2 ביצים טרופות עם מעט מים

  • 1 כוס קמח

 

 

ההכנה:

 

  1. פירסו את השניצלים דק ככל האפשר, וחתכו כל שניצל לשניים (לאורך) כך תקבלו גלילים יותר קטנים ועדינים.

  2. הכניסו את כל המצרכים (מחוץ לשניצלים ולחומרי הציפוי) אל מעבד המזון ועבדו את הכל למחית.

  3. הכינו 3 צלחות עמוקות נפרדות, באחת ערבבו את פרורי הלחם + השומשום הלבן +השומשום השחור. בשניה שימו את הקמח ובשלישית את הביצים הטרופות

  4. הניחו על מגש פרוסת שניצל, מירחו מעליה מעט ממחית עשבי התיבול וגלגלו (אם הגלילה נפתחת, אפשר לנעוץ באמצע קיסם שיניים שיחזיק אותה מגולגלת)

  5. טיבלו את הגלילה בקמח, אח"כ בביצה הטרופה ולבסוך בתערובת פרורי הלחם והשומשום.

  6. טגנו את הגלילות במחבת עם מעט שמן כמה דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

  7. סדרו את הגלילות בתבנית מתאימה לתנור והכניסו לכ- 10 דקות השלמת אפיה בתנור בחום של - 190 מעלות

 

  • הצעת הגשה: סדרו שתי גלילות לאדם ופזרו בצד מעט ממחית עשבי התיבול.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת