66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

דלעת ענקית ממולאת

דלעת  ענקית ממולאת

דלעת ענקית ממולאת

 

 

 

המילוי במחבת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הדלעת הענקית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הדלעת ממולאת

 

 

 

                                                                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

                                                                                                               אחרי אפיה 

 

 

 

 

 

                                                                                                 

                                                                                    

 

הדלעת פרוסה מוכנה לאכילה.

 

 

 

 

 

סיפור קטן לפני המתכון :

את הדלעת קטפנו מהגינה של אחי שבה גדלים סוגים

שונים של דלעות והחלטתי למלא אותה אבל למלא אותה פרווה מסתמא אתם לא

תשיגו דלעת כזו גדולה אבל אפשר גם כל ירק אחר למילוי  ואפשר גם למלא עם תוספת של בשר טחון או חזה עוף טחון. ובמילוי תשימו את כל מה שאתם אוהבים

בקיצור תתפרעו .אני אוהבת מילוי קצת מתקתק והרי הנה זה מתאים לראש השנה .

 

 

 

 

 

 

 

 

למתכון 

למילוי הדלעת :

בצל גדול קצוץ דק

אפונה קפואה 

גזר אחד גדול חתוך לקוביות קטנות        

 

 

קופסת פיטריות טריות

חופן חמוציות 

חופן אגוזי מלך קלויים

חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק

4 עגבניות יבשות קצוצות / לא חייב

חופן צימוקים מושרה בחצי כוס יין מתוק

עלי נענע קצוצים - מוסיף טעם נפלא


4 שיני שום קצוצות

מלח - פלפל שחור

כפית דבש

כפית סילאן

כוס וחצי אורז עגול.מבושל ב2 כוסות מים (כוס וחצי אורז זה  בכדי למלא את הדלעת

אופן ההכנה

שמן לטיגון המילוי   


אופן ההכנה:

לטגן את הבצל   להוסיף את הגזר  העגבניות,פיטריות קצוצות ,חמוציות .צימוקים מסוננים מהיין (לא לשפוך את היין) עשבי תיבול,ומלח ,פלפל אפונה,אגוזים ובסוף את האורז המבושל. טיגון קליל של כל המילוי להוסיף את היין שהושרו בו הצימוקים. לכבות את הלהבה.

לעיסוי הדלעת מבפנים ומבחוץ:

כפית דבש

כפית סילאן

4 שיני שום כתושות

שמן

מלח - פלפל צילי

לערבב הכל היטב

הכנת הדלעת לאפיה

להניח נייר כסף בכלי מתאים לגודל הדלעת על הנייר כסף להניח נייר אפיה ולשים את הדלעת .לחתוך את ראש הדלעת. להוציא את הגרעינים. למרוח את הדלעת מבפנים עם חומרי העיסוי .להשאיר קצת למריחה של הדלעת מבחוץ. לעסות היטב. להניח מסביב לדלעת שיני שום לא קלופות.למלא את הדלעת במילוי .לכסות עם  ראש הדלעת שחתכנו. לעטוף היטב בנייר אפיה ומעל נייר כסף.להכניס לתנור אפיה שחומם ל200 מעלות שעה .להוריד טמפרטורה ל180 מעלות ולאפות עוד שעה. לבדוק אם הדלעת התרככה. אם לא להוסיף עוד זמן אפיה.

 אם החלטתם למלא גם עם בשר כמובן שמוסיפים לבצל המטוגן בשר או חזה עוף טחון ומטגנים עם כל המילוי . גם יוצא מעדן.

כשאני ממלאה ירקות שונים אני לא מבשלת את האורז אלא מוסיפה אותו למילוי בסוף הטיגון.וכמובן מבשלת עם רוטב.

מנה מכובדת ומרשימה לחג.

בהצלחה                                                                    

שלכם מכל ה 

 

טובה

 

 

 

 

 

   

                       

 

 

    

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת