00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"חגיגה בסיר" - אורז עם ירקות

09/09/2012

 

 

אצלנו אורז נאכל לבן. תמיד. בעצם, לבן או צהוב. ומעליו כל התוספות והרטבים למיניהם שבושלו בסיר אחר.

השבוע, כשמלאי האורז אזל מסיר התבית [חמין עירקי], הילד ביקש אורז-תבית'. 

הבטחתי להכין. אבל כשניגשתי בערב למלאכה, לא בא לי על ריחות של טבית במטבח. יותר בא לי משהו משביע ומזין וגם שיהיה חגיגה לעיניים.

וכך נולד לו סיר של אורז וירקות. אמנם זו לא המצאה שלי ובטח יש מיליון גירסאות בכל מקום, אבל מאחר וזו פעם ראשונה שאני מכינה [אולי הכנתי פעם מזמן אבל לא זוכרת שהיה לזה ביקוש], 

אז אני פותחת לכבוד האורז רשומה חדשה.

כך הכנתי:

בצל אחד שלם ודי גדול נקצץ דק דק לקוביות וטוגן ארוכות.

לסיר הצטרפו קוביות גזר די מדוייקות מגזר אחד בלבד

כשהתאחדו המרכיבים הוספתי קערית של אפונה קפואה

ומייד אחרי זה, קופסת שימורים אחת של תירס  גמדי ללא תוספות סוכר וכו'.  [285 גר' לאחר סינון של שופרסל]

לאחר טיגון ערבוב נוספו שלושה כוסות אורז שהושרו, וסוננו מנוזלים.

גם האורז טוגן עם שאר המרכיבים, וכשהכל היה די יבש ואחיד בסיר, הוספתי מים רותחים: פלפל ... מלח... מעט אבקת מרק, ו4 קוביות שמיר קצוץ וקפוא של דורות.

ומעט כורכום כמובן!!!

המים החמים לא נמדדו, הוספתי לפי העין. מי שרוצה כמות מדוייקת, מוזמן להוסיף 6 כוסות מים רותחים.

עשרים דקות בישול על להבה הכי קטנה והיה לנו אורז תפוח, מזין ובריא. כל מי שהתנגד לתוספות באורז בתחילה, אכל בהנאה וביקש עוד :-)

יוצא טעים טעים. 

בתאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת