00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-שרבט רימונים

24/08/2012

ערב טוב ושבוע נפלא לכולם!

זהו זה!הרגע קיבלתי החלטה שהסדרה "משהו קטן ליד האוכל" מהנה ומוצלחת ככל שתהיה צריכה להסתיים. נכון יש עוד כמה מתכונים המתאימים להגדרת "נשנוש קל" שטרם יצא לי לדגום ואיכשו מאז שפתחתי את הסדרה אני לא מפסיקה להתקל בעוד ועוד מתכונים קטנים ומסקרנים וזה לא קל לוותר עכשיו, אבל הקיץ הרשמי מאיים להסתיים בקרוב (בשבת בבוקר שמעתי תקיעת שופר מבית הכנסת הקרוב לביתנו ובאמת הרגשתי משב רוח סתוי ומעציב)ואני באמת מרגישה שקצת מיצינו והגיע הזמן לעבור הלאה...אז זהו, חשבנו והחלטתי! המתכון שלהל"ן יהיה הראשון לפני הסוף :-)

שוב מדובר במשקה מרענן, רק הפעם הישר מהמטבח האזרי (אם אתם לא מכירים מושג כזה ובא לכם להתעדכן קצת תוכלו להכנס לכאן לסקירה קצרה). המשקה שמשתייך בהגה המקומית לקטגוריית ה"שרבט"(Sherbet) משלב מיץ רימונים חמוצים ומתובל בנגיעה של מי ורדים. משקה נהדר ומענג ביותר!

 

 

*את המתכון גיליתי כאן*

 

שרבט רימונים אזרי
רכיבים (ל-2 מנות):
250 מ"ל מיץ רימונים סחוט טרי(מרימונים חמוצים)
500 מ"ל מים
30-50 גרם סוכר
1/2 כפית מי ורדים
אופציונלי:1/2 כף מיץ לימון סחוט טרי

 

ההכנה:
מכינים סירופ מהמים והסוכר (כמות הסוכר לפי הטעם): מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי.
מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר בטרם השימוש בו.
מערבבים את הסירופ המצונן עם מיץ הרימונים.
מוסיפים את מי הורדים ואת מיץ הלימון לפי הצורך.
מצננים במקרר לפחות 6 שעות עד למצב שהמשקה קר מאוד.
לפני ההגשה מערבבים את המשקה עם כפית (הערות בהמשך).

 

הערות והמלצות:
את הרימונים קילפתי והוצאתי את כל הגרגרים, ואז סחטתי בבד חיטול חופן-חופן. אם יש לכם שיטה/מסחטה אחרת ויעילה יותר, מה טוב:-)
מ-2 רימונים בינוניים הצלחתי להפיק כ-200 מ"ל מיץ לכן את כל הכמויות שיניתי קצת
הרימונים שהשגתי היו די מתוקים לכן הוספתי מיץ מ1/2 לימון, כדי לקבל חמיצות מספקת
במקום הסוכר השתמשתי בסירופ לימונים שבישלתי לפני שבועיים.פשוט דיללתי 3 כפיות ב-400 מ"ל מים
כפי שאופייני למיץ רימונים (לא רק קנוי מתברר) לאחר שהמשקה עמד במקרר נוצרו בו מין "אצות ים" בהירות כאלה, כמו ציפה אבקתית כזו (כלומר לא מורגשת על הלשון כמו ציפה של תפוז למשל), לכן במתכון מצוין לערבב את המשקה בטרם ההגשה.
בצילום זה נראה די מזעזע, לכן נאלצתי לבחור את התמונות המסוות ביותר שמצאתי, אפילו שהן לא הכי-הכי איכותיות שיצאו
הפעם הקישוט על הכוסות יצא לי מוצלח יותר מאשר כאן
-מרחתי  את הכוס עם מעט ריבה וטבלתי בסוכר דק-דק של סוגת. נראה כי פיצחתי את האתגר :-)

 

בהצלחה ולרוויה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת