00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קרם נוגט ושוקולד לבן

 לקראת ראש השנה התחלתי בנסיונות להכנת עוגות שיהיו גם יפות גם טעימות וגם לא מסובכות מידי להכנה. ובמסגרת הניסיונות הכנתי את העוגה הזו. לדעתי היא בהחלט עונה יפה על כל הקריטריונים. ולאחר שנוסתה גם על ידי כמה חברים קרובים קיבלתי את האישור הסופי שהיא אחת מהעוגות הראויות ביותר לככב בשולחן החג, גם אם אין בה דבש ו/או תפוחי עץ כמקובל. כי כיאה לכוכבת יש בה אבקת נוגט, הנותנת לה טעם גן עדן!

 


 
 
את אבקת הנוגט אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפיה או בחנויות תבלינים משובחות. למי שלא מכיר את הטעם אז רק לידע אישי, אבקת הנוגט היא תערובת של אגוזי לוז טחונים וקרמל היוצרים יחד טעם שמיימי המקפיץ את העוגה הכי פשוטה לרמות של קונדיטוריה מקצועית. ועכשיו שאתם כבר מבינים במה מדובר, בואו ביחד איתי להנות מכל ביס....
 
 
 
 
המצרכים לעוגה: (מתאים לתבנית 24)
 
  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס סוכר

  • 4 ביצים 

  • 1/2 כוס שוקולית

  • 1/2 כוס אבקת נוגט

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 1 כוס קמח תופח

 

ההכנה: 

  1. חממו את תנור האפיה ל- 170 מעלות. 

  2. הקציפו מעט את הביצים והסוכר לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

  3. הוסיפו את השמנת המשיכו בערבוב קל.

  4. הוסיפו את הקמח, אבקת הנוגט והשוקולית, לסרוגין עם השמן.  והקפידו לא לערבב יותר מידי לאחר הסופת הקמח, אלא רק עד קבלת תערובת אחידה.

  5. העבירו את התערובת לתבנית אפיה משומנת קלות, והכניסו לתנור עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  6. הוציאו מהתנור וצננו היטב את העוגה.

 

 
המצרכים לקרם הנוגט:
  • 250 מל'  (1 קופס') שמנת מתוקה

  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • 70 גר' שוקולד לבן

  • 2 כפות גדושות אבקת נוגט

 

  • 1/2 חבילת שוקולד מריר מגורד גס - לקישוט

 

ההכנה:

  1. המיסו את קוביות השוקולד במיקרו, בפולסים קצרים של 20 שניות. אפשר גם להמיס תוך כדי ערבוב בעזרת בן מארי, (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה עם השוקולד) 

  2. ערבבו את השוקולד המומס עם 50 מל' מהשמנת המתוקה, עד לקבלת מרקם של ממרח שוקולד.

  3. הכניסו את יתרת השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג ואבקת הנוגט, אל קערת המיקסר והקציפו עד לקבלת מרקם יציב אך לא חזק מידי.

  4. ערבבו את הקצף עם תערובת השוקולד, באופן ידני, בעזרת מרית עד לקבלת קרם אחיד.


 

 

 

הרכבת העוגה:
 
  1. הכינו 3/4 כוס נס קפה (ללא חלב), המורכבת ממים רותחים + 1 כפית נס קפה + 3 כפיות סוכר (ואם העוגה אינה מוגשת לילדים אתם יכולים להתפנק בתוספת של פקק או שניים ברנדי)

  2. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, חתכו אותה לרוחבה, כך שתקבלו שני חלקים שווים.

  3. הניחו את החלק התחתון על צלחת ההגשה והרטיבו מעט בעזרת הנס קפה שהכנתם.

  4. מירחו על החלק התחתון 1/3 מכמות קרם הנוגט.

  5. הניחו מעל הקרם את החצי השני של העוגה, הרטיבו במעט מהנוזלים, ומירחו מעל את יתרת קרם הנוגט.

  6. קשטו למעלה בשוקולד המגורד. 

 

 

 

                                                                    זהו עכשיו כבר מגיע לכם להינות מפרוסת עונג ...

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת